Quantcast
«Στον ενικό»: Κόντρα για διορισμούς και ασφαλιστικό - enikonomia.gr
share

«Στον ενικό»: Κόντρα για διορισμούς και ασφαλιστικό

δημοσιεύτηκε:

Οι διορισμοί συγγενών στελεχών της κυβέρνησης στο Δημόσιο, η τακτική στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και το ασφαλιστικό βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκπομπής «στον ενικό», με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και δεύτερος αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Βαρεμένος, αναφερόμενος στο θέμα διορισμών της κυβέρνησης και συγκεκριμένα μελών της οικογένειας του γραμματέα της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε: «Δεν πρόκειται για διορισμούς στο Δημόσιο, δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα», τονίζοντας ότι πρόκειται για προσλήψεις μετακλητών υπαλλήλων.

Σημείωσε πως ο θόρυβος που έχει υπάρξει για το θέμα είναι αναντίστοιχος, ενώ συμπλήρωσε ότι η ΝΔ «δεν είναι μόνο η επιτομή της οικογενειοκρατίας, αλλά η επιτομή της οικογενειοκρατίας εμφανίζεται στην Ελλάδα ως το νέο στην πολιτική ζωή». Ο κ. Βαρεμένος τόνισε πως είναι έτοιμος να συζητήσει οποιαδήποτε πρόταση για μείωση των μετακλητών υπαλλήλων.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, τόνισε από την πλευρά του ότι ««Εγώ δεν λέω ότι τα κόμματα που κυβέρνησαν στο παρελθόν είναι αθώες περιστερές. Πάντως, το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ τελειώνει και πάμε παρακάτω», ενώ σημείωσε ότι «έχει γίνει κανόνας με τον ΣΥΡΙΖΑ να διορίζονται συγγενείς».

Ο Νίκος Σοφιανός, βουλευτής και μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΚΚΕ, δήλωσε ότι «είναι πρόκληση ο γραμματέας της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ να αναφέρεται σε αγωνιστές άλλων εποχών». Σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει ταυτιστεί πολιτικά με τους προηγούμενους, σημειώνοντας ότι «σε αυτό το τσουβάλι δεν μπαίνουμε όλοι μέσα».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, ισχυρίστηκε ότι η πλειοψηφία στη Βουλή έχει ψηφίσει αύξηση των αμοιβών των μετακλητών. «Τελικά, όλα ήταν ένα παιχνίδι εξουσίας», ανέφερε και είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έριξε την προηγούμενη κυβέρνηση για να ασκηθεί η εξουσία, χειροτερεύοντας τους όρους αντιμετώπισης των προβλημάτων της κοινωνίας. Ξοδέψαμε περισσότερο κόπο για να ξανακάνουμε τα βήματα που είχαμε κάνει. «Ο ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να έχει ένα πλεονέκτημα, να αλλάξει τη συζήτηση στην Ελλάδα και δεν το έκανε», τόνισε ο κ. Λοβέρδος.

Η Αντιγόνη Λυμπεράκη, στέλεχος του Ποταμιού, ανέφερε ότι θα πρέπει «να ξεφύγουμε από το ποιος είναι χειρότερος και να δούμε πως μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι». «Περισσότερο κακό κάνουν στους ανθρώπους της οικογένειάς τους όσοι τους διορίζουν, έστω και μετακλητούς, γιατί πρέπει να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες και ότι έχουν αξία», σημείωσε.

«Η κόρη μου από τον Αύγουστο δεν βρίσκεται στο γραφείο του κ. Καμμένου. Δεν την διόρισα εγώ, δεν θα είχα τη δυνατότητα», ανέφερε η Μαρίνα Χρυσοβελώνη, εκπρόσωπος Τύπου Ανεξάρτητων Ελλήνων και επεσήμανε πως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι οι τελευταίοι που μπορούν να μιλούν για αυτό το θέμα. «Η τωρινή κυβέρνηση μείωσε κατά 25% τους μετακλητούς», ανέφερε και τόνισε ότι σε αυτές τις θέσεις μπαίνουν άτομα απόλυτης εμπιστοσύνης.

Ο Γιώργος Καρράς, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ένωσης Κεντρώων, έκανε λόγο για «πρόκληση» και σημείωσε πως όταν ο νέος που έχει πτυχία και μεταπτυχιακά αναζητά μια θέση για να επιβιώσει, με αυτό τον τρόπο δεν δίνεται το καλό παράδειγμα.

Δείτε το Α’ μέρος της εκπομπής:

Δείτε το Β’ μέρος της εκπομπής:

Δείτε το Γ’ μέρος της εκπομπής:

Πηγή: enikos.gr

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.