Quantcast
«στον ενικό»: Στον «πάγο» η διαπραγμάτευση - enikonomia.gr
share

«στον ενικό»: Στον «πάγο» η διαπραγμάτευση

δημοσιεύτηκε:

Για την ρευστότητα, τα αποθεματικά του κράτους, τις διαπραγματεύσεις, την φοροεπιδρομή στον ιδιωτικό τομέα και την κατάσταση στην αγορά μίλησε, μεταξύ άλλων, στην εκπομπή «στον ενικό» και τον Νίκο Χατζηνικολάου ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας.

Σε ερώτηση εάν η χώρα έχει χρήματα προκειμένου να καλύψει τις υποχρεώσεις της ο Δημήτρης Μάρδας τόνισε ότι «με τα δεδομένα που έχουμε πληρώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις τον Ιούνιο. Επίσης δεν είναι σωστή η άποψη ότι δίνουμε βάρος στον δημόσιο έναντι του ιδιωτικού τομέα.

Οι μισές δαπάνες του προϋπολογισμού πηγαίνουν στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας. Δεν είναι μόνο οι συντάξεις του Δημοσίου που παίρνουν χρήματα από εμάς. Όλα τα Ταμεία παίρνουν χρήματα από τον προϋπολογισμό του κράτους».

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών εξήγησε ότι μέχρι το τέλος του μήνα υπάρχει ένα σύνολο παραγόντων που θα έχουν επίδραση στα ταμεία του δημοσίου, ενώ παραδέχθηκε ότι με τα σημερινά δεδομένα «φαίνεται ότι έχουμε ένα πρόβλημα πληρωμών και μεταφέρουμε κάποιες πληρωμές στο μέλλον».

Ως παράδειγμα αυτών των παραγόντων έφερε το ενδεχόμενο συμφωνίας με τους δανειστές και την απόφαση της ΕΚΤ να ανοίξει την στρόφιγγα για την ελληνική οικονομία.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή:

Α’ μέρος

Β’ μέρος

Γ’ μέρος

Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.