Quantcast
«Στον ενικό»: Τα εργασιακά και το ασφαλιστικό - enikonomia.gr
share

«Στον ενικό»: Τα εργασιακά και το ασφαλιστικό

δημοσιεύτηκε:

Οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, τα εργασιακά, το ασφαλιστικό και οι αναλογιστικές μελέτες για τα ταμεία βρέθηκαν στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρη Στρατούλη και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Γιάννη Βρούτση, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «στον ενικό».

Για την πορεία των διαπραγματεύσεων, ο Γιάννης Βρούτσης ανέφερε πως μετά από δύο μήνες κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ «βρισκόμαστε σε τρομακτικά αδιέξοδα, η κυβέρνηση μας έχει φέρει μπροστά σε πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Η χώρα μας έχει αποδυναμωθεί σε επίπεδο Ευρώπης και έχει τεράστια οικονομικά προβλήματα». Μάλιστα, αναφέρθηκε στις συναντήσεις της ελληνικής πλευράς και των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας, σημειώνοντας ότι «τρέχουν στο Κάραβελ να συναντηθούν. Το ερώτημα είναι τι κατευθύνσεις έδωσε ο κ. Στρατούλης και τι συζητάνε με την τρόικα».

«Για μένα είναι λιγότερο ευπρεπές να φεύγουν με φακέλους οι υπάλληλοι του υπουργείου και να πηγαίνουν σε κλειστές αίθουσες στο Κάραβελ» είπε ο κ. Βρούτσης.

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Στρατούλης τόνισε ότι «υποχρέωση στοιχειώδους πατριωτισμού θα ήταν από τον κ. Βρούτση να αποδοκιμαστούν οι ωμές παρεμβάσεις στην πολιτική ζωή της χώρας, είτε του κ. Σόιμπλε, είτε του κ. Σουλτς, είτε οποιουδήποτε παράγοντα της Γερμανίας ή της Ευρωζώνης».

«Ο κ. Σόιμπλε και ο κ. Σουλτς θα πρέπει να καταλάβουν ότι η χώρα μας δεν είναι προτεκτοράτο, ότι η χώρας μας δεν είναι μπανανία. Ότι στην πατρίδα μας υπάρχει εθνική και λαϊκή κυριαρχία. Ότι ο ελληνικός λαός ψήφισε» συμπλήρωσε ο κ. Στρατούλης. Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων δήλωσε πως βούληση της κυβέρνησης είναι «όταν δανείζεται να δανείζεται όπως οι άλλες χώρες. Με το επιτόκιο που πρέπει και χωρίς μνημόνια, σαν μια κανονική χώρα».

Δείτε τα σχετικά video:

 

 

Πηγή: enikos.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.