Quantcast
Στόχος η επίτευξη συμφωνίας απόψε στο Eurogroup - enikonomia.gr
share

Στόχος η επίτευξη συμφωνίας απόψε στο Eurogroup

δημοσιεύτηκε:

Στόχος των πυρετωδών διαβουλεύσεων είναι η άρση των εμποδίων που υπάρχουν για την επίτευξη συμφωνίας για την Ελλάδα στο αποψινό Εurogroup.

Oι συζητήσεις αποσκοπούν στο να καμφθούν οι αντιρρήσεις του ΔΝΤ, το οποίο θεωρεί υφεσιακά τα μέτρα που προβλέπονται στις ελληνικές προτάσεις που έχουν σταλεί στους θεσμούς.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι διαφωνίες είναι σημαντικές μεταξύ των θεσμών και ειδικότερα του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το μεσημέρι έγινε συνάντηση στην έδρα της Κομισιόν στην οποία έλαβαν μέρος ο Πρόεδρος Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο Μάριο Ντράγκι, η Κριστίν Λαγκάρντ, ο Γερούν Ντέϊσελμπλουμ και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

 

Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για συμφωνία

Απόψε στις 19:00 τοπική ώρα θα συνεδριάσει το Εurogroup, μια συνεδρίαση η οποία αναμένεται να εξελιχθεί σε μαραθώνια, δεδομένου ότι ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά και θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία άμεσα.

Σε περίπτωση αποτυχίας θεωρείται βέβαιο ότι τη σκυτάλη θα πάρουν αύριο οι ηγέτες της ευρωζώνης οι οποίοι θα είναι στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.
Θα κάνουμε ότι πρέπει να γίνει ώστε να φτάσουμε σε συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων και δανειστών, δήλωσε σήμερα το πρωί Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Όπως είπε, «στόχος είναι η επίτευξη συμφωνίας απόψε στο Eurogroup ώστε κι αν χρειαστεί οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης να συνεδριάσουν για πολλές ώρες. Οι ηγέτες θέλουν να τους πει αύριο ο κ. Ντέϊεσελμπλουμ ότι έχουμε συμφωνία και να την χαιρετήσουν».

Ερωτηθείς τι θα γίνει εάν αποτύχει απόψε το Εurogroup, απάντησε ότι θα κάνουμε αυτό που πρέπει ώστε να φτάσουμε μέχρι το τέλος, δηλαδή τη συμφωνία.

Πηγή: DW

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.