Quantcast
Στουρνάρας: Ο συμβιβασμός δεν είναι μακριά - enikonomia.gr
share

Στουρνάρας: Ο συμβιβασμός δεν είναι μακριά

δημοσιεύτηκε:

«Ο συμβιβασμός δεν είναι μακριά» υποστηρίζει ο πρόεδρος της Τράπεζα της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας που υπογραμμίζει ότι «η επιτυχία της οικονομικής επανεξισορρόπησης έχει μειώσει το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων και το εκλογικό σώμα είναι θυμωμένο». «Περισσότερο από το 80% των Ελλήνων δεν θέλουν την έξοδο από την ΕΕ» σμειώνει στην συνέχεια ο κορυφαίος τραπεζίτης της χώρας τονίζοντας ότι «κανείς δεν έχει την εντολή να βγάλει την Ελλάδα από την ευρωζώνη και δηλώνει πολύ αισιόδοξος ότι δεν θα υπάρξει τελικά Grexit». 

Σύμφωνα με το Reuters ο κ. Στουρνάρας ανέφερε πως έχει καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος της απόστασης για τη δημοσιονομική σταθερότητα και ότι οι δύο πλευρές προσεγγίζουν.

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης πάνελ σε μια εκδήλωση που διοργανώθηκε από think-tank Chatham House δήλωσε πως κανένας δεν έχει εντολή να βγάλει τη χώρα εκτός ευρωζώνης και ότι περισσότερο από το 80% των Ελλήνων δεν θέλουν την έξοδο. Κατά τον ίδιο το 65% των ερωτηθέντων ήταν πρόθυμοι να προβούν σε περαιτέρω θυσίες για να παραμείνουν στο ευρώ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.