Quantcast
Στρασβούργο: Συνάντηση Μητσοτάκη με Μέτσολα και Φον Ντερ Λάιεν - enikonomia.gr
share

Στρασβούργο: Συνάντηση Μητσοτάκη με Μέτσολα και Φον Ντερ Λάιεν

δημοσιεύτηκε:

Το Στρασβούργο θα επισκεφτεί σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να συναντηθεί με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα αλλά και με την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και να συζητήσουν για τη στήριξη της Ελλάδας  μετά τις καταιγίδες και τις πλημμύρες που σημειώθηκαν στη χώρα μας αλλά και για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των πρόσφατων φυσικών καταστροφών.

Σημειώνεται δε πως ο Πρωθυπουργός θα έχει στις  9:30 (τοπική ώρα)  συνάντηση με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, ενώ λίγη ώρα αργότερα θα συναντηθεί με την πρόεδρο της Κομισιόν  Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν. Υπενθυμίζεται δε πως στο θέμα της ευρωπαϊκής στήριξης αναφέρθηκε τη Δευτέρα η  αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ντάνα Σπινάντ.

Όπως είπε  η κ.Σπινάντ,  την Τρίτη η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα συζητήσει με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Στρασβούργο τις λεπτομέρειες της βοήθειας προς την Ελλάδα και πρόσθεσε πως πως η Αθήνα δεν έχει κάνει συγκεκριμένο αίτημα για τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας (εκτός από το σύστημα «Κοπέρνικος»), αλλά ο Έλληνας πρωθυπουργός απηύθυνε συνολικό αίτημα για ευρωπαϊκή συνδρομή από διαφορετικούς πόρους και εργαλεία.

«Είμαστε σε συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές και ο Έλληνας πρωθυπουργός έγραψε στην Πρόεδρο στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, για οικονομική στήριξη, κάθε είδους βοήθεια που η Κομισιόν θα μπορούσε να παρέχει στην Ελλάδα για να αντιμετωπίσει τον αντίκτυπο των πλημμυρών» σημείωσε η κυρία Σπινάντ .

Αλλά και οι χθεσινές δηλώσεις  του αντιπροέδρου  Μαργαρίτη Σχοινά και του  Επίτροπου Πάολο Τζεντιλόνι, προϊδέασαν για σημαντική ευρωπαϊκή στήριξη προς τη χώρα μας.

Οι διευρυμένες συνομιλίες

Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες στις οποίες από την πλευρά της κυβέρνησης θα συμμετέχουν: ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης και ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Θάνος Πετραλιάς.

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.