Quantcast
Στρατούλης: H ρύθμιση των 100 δόσεων θα φέρει στα ταμεία 1,46 δισ. ευρώ - enikonomia.gr
share

Στρατούλης: H ρύθμιση των 100 δόσεων θα φέρει στα ταμεία 1,46 δισ. ευρώ

δημοσιεύτηκε:

Ενάμισι δισεκατομμύριο ευρώ θα εισρεύσουν στα ασφαλιστικά ταμεία εφέτος, με την ρύθμιση των 100 δόσεων για τις οφειλές, τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο κ. Στρατούλης σημειώνει ότι δίνεται η δυνατότητα να μπουν στη ρύθμιση όλοι όσοι οφείλουν οποιοδήποτε ποσό.

«Δεν έχουμε βάλει τα όρια που υπήρχαν με τη ρύθμιση της προηγούμενης κυβέρνησης που έλεγε ότι αν οφείλεις μέχρι 15.000 ευρώ μπορείς να κάνεις 100 δόσεις ενώ αν οφείλεις 15.000 έως ένα εκατομμύριο ευρώ μπορείς να κάνεις 72 δόσεις.

Η ρύθμισή μας λέει ότι οποιοδήποτε ποσό και αν οφείλεις μπορείς να το εξοφλήσεις σε 100 δόσεις.

Επίσης, ενώ με τη ρύθμιση της προηγούμενης κυβέρνησης ο ετήσιος τόκος ήταν 4,56%, τώρα με τη δική μας ρύθμιση αν χρωστάς μέχρι 5.000 ευρώ είναι μηδενικό το επιτόκιο, δεν υπάρχει επιβάρυνση.

Αν χρωστάς από 5.000 και πάνω, το 4,56% επιτόκιο γίνεται 3%. Και τρίτον και το βασικότερο, αν δώσεις εφάπαξ αυτά που οφείλεις διαγράφεται το 100% των προσαυξήσεων από τόκους, πρόστιμα, που πολλές φορές είναι το 50% της οφειλής.

Αν κάνεις ρύθμιση με 50 δόσεις θα διαγράφεται το 70% των προσαυξήσεων και αν κάνεις με 100 δόσεις θα διαγράφεται το 50% των προσαυξήσεων από 20% που ήταν με την προηγούμενη ρύθμιση.

Με αυτά τα εργαλεία πιστεύουμε ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.