Quantcast
Στυλιανίδης: Θα έχουμε περισσότερα και καλύτερα εναέρια μέσα την επόμενη αντιπυρική περίοδο - enikonomia.gr
share

Στυλιανίδης: Θα έχουμε περισσότερα και καλύτερα εναέρια μέσα την επόμενη αντιπυρική περίοδο

δημοσιεύτηκε:

Την πεποίθηση ότι, η χώρα θα έχει περισσότερα εναέρια μέσα την επόμενη αντιπυρική περίοδο από ότι υπήρχαν την προηγούμενη
αντιπυρική περίοδο εξέφρασε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

Όπως είπε ” θα έχουμε περισσότερα εναέρια μέσα από ό,τι είχαμε την προηγούμενη αντιπυρική περίοδο και ενδέχεται να είναι καλύτερα αυτά” χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα αυτό, ωστόσο την ίδια στιγμή γνωστοποίησε ότι έχουν ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες μίσθωσης νέων εναέριων μέσων.

Για το project ΑΙΓΙΣ

Επίσης μίλησε και για το project ” ΑΙΓΙΣ”. Όπως είπε αυτό ” είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα ενίσχυσης και αναβάθμισης της πολιτικής προστασίας στην χώρα μας, το οποίο θα μας φέρει μεγάλη ενίσχυση σε τεχνολογικό εξοπλισμό εκτός από εναέρια μέσα, σε δυνατότητα παρακολούθησης με early warning systems, με δυνατότητα παρέμβασης μέσα από ανιχνευτές”.
Kαι συνέχισε λέγοντας ότι, τα επόμενα χρόνια θα δημιουργηθούν μέσα από το ΑΙΓΙΣ στη χώρα πολύ εξειδικευμένα συντονιστικά κέντρα διαχείρισης τέτοιων κρίσεων με περιφερειακά τέτοια κέντρα. ” Μιλάμε για ένα μεγάλο πρόγραμμα το οποίο θα φτάσει περίπου στο 1,5 δισ. ευρώ”, είπε μεταξύ άλλων.

Για το rescEU

Μίλησε και για το rescEU. Η Ελλάδα θα λάβει μέσω του rescEU σε βάθος πενταετίας επτά νέα Canadair που είναι πολύ σημαντικά για την πυρόσβεση ” θεωρούνται τα αεροπλάνα που έχουν τη μεγαλύτερη ταχύτητα γι’ αυτό. Και δύο από αυτά θα είναι με πλήρη ευρωπαϊκή χρηματοδότηση”, σημείωσε χαρακτηριστικά,

Την στιγμή είπε θα συνδράμουμε τα δασαρχεία παρόλο που ανήκουν σε άλλο υπουργείο, στο υπουργείο Περιβάλλοντος. “Θα συνδράμουμε τα δασαρχεία ειδικά στο επίπεδο της διαχείρισης του κινδύνου. Αυτή είναι η δική μας συμβολή σε αυτή τη μεγάλη και ολιστική προσπάθεια με τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών προωθώντας ταυτόχρονα δράσεις για καθαρισμούς δασών, δηλαδή αυτό που λέμε πρόληψη, ετοιμότητα σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα”, σημείωσε και τόνισε ότι ” Οι επιχειρήσεις θα μπορούν να αξιοποιήσουν τη βιομάζα που παράγεται από αυτούς τους καθαρισμούς για να ενισχύσουν και τα θέματα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας της χώρας”.

Δασοπυρόσβεση: workshop μαζί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Αθήνα

Επίσης προανήγγειλε τη διεξαγωγή ενός workshop μαζί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 22 και 23 Νοεμβρίου στην Αθήνα σχετικά με τη δασοπυρόσβεση. Και ανέφερε ότι την έναρξη του workshop θα την κάνει ο Πρωθυπουργός και ότι σε αυτό θα συμμετάσχουν συντελεστές που εμπλέκονται στη διαδικασία της πυρόσβεσης.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.