Quantcast
Süddeutsche Zeitung: Οι πωλήσεις μπορούν να αρχίσουν στην Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Süddeutsche Zeitung: Οι πωλήσεις μπορούν να αρχίσουν στην Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Υπό τον τίτλο «Οι πωλήσεις μπορούν να αρχίσουν» σχολιάζει η Süddeutsche Zeitung την έγκριση από την ελληνική βουλή του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα τη νύχτα της Τρίτης, με στόχο την εκταμίευση των υπολειπόμενων 2,8 δις ευρώ.

Όπως επισημαίνει μεταξύ άλλων η εφημερίδα του Μονάχου, «ο Αλέξης Τσίπρας επιβλήθηκε: Το κοινοβούλιο στην Αθήνα ενέκρινε με οριακή πλειοψηφία το νέο ταμείο ιδιωτικοποιήσεων».

Στο άρθρο σημειώνεται ότι «η Ελλάδα θα πρέπει να διαθέσει και την κρατική της περιουσία για τη διάσωση – μεταξύ άλλων υπηρεσίες ύδρευσης και παρόχους αερίου», γράφει η SZ και παρατηρεί: «Κάθε φορά που τα πράγματα γίνονται ιδιαίτερα άβολα για τον Τσίπρα, αναφέρετια στην υποσχεθείσα από τους δανειστές συζήτηση περί ελάφρυνσης του χρέους».

Η εφημερίδα του Μονάχου επισημαίνει τέλος ότι «το τελευταίο πακέτο μεταρρυθμίσεων που περνά ο Τσίπρας από τη βουλή είναι ακόμη ένα ένα από τα πράγματα που αποδεικνύουν ότι αθετεί τον λόγο του. Η κυβέρνησή του ανήλθε στην εξουσία με την υπόσχεση να τερματίσει την πολιτική λιτότητας. Μια ακραιφνής πολιτική ιδιωτικοποιήσεων δεν ταιριάζει στο DNΑ του αριστερού Τσίπρα ούτε του ΣΥΡΙΖΑ», σχολιάζει η SZ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.