Quantcast
Sunday Times: Η Ελλάδα Δούρειος Ίππος για να μπει ο Πούτιν στην Ευρώπη - enikonomia.gr
share

Sunday Times: Η Ελλάδα Δούρειος Ίππος για να μπει ο Πούτιν στην Ευρώπη

δημοσιεύτηκε:

Η Ελλάδα χρησιμοποιείται ως Δούρειος Ίππος για να εισχωρήσει ο Πούτιν στην Ευρώπη, σύμφωνα με δημοσίευμα των «Sunday Times».

Όπως αναφέρει ο αρθρογράφος Matthew Campbell , μετά τις ενέργειες της νέας ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με τη Ρωσία οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες γρήγορα συνειδητοποίησαν ότι η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ δεν αφορά μόνο το ελληνικό χρέος, αλλά και τη γεωπολιτική μιας όλο και πιο ασταθούς ηπείρου.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, η παρέμβαση Τσίπρα στο θέμα της ευρωπαϊκής δήλωσης κατά της Μόσχας για την πρόσφατη επίθεση στην ανατολική Ουκρανία «σόκαρε» τις Βρυξέλλες.

«Τώρα η στρατηγική του Κρεμλίνου μοιάζει ξεκάθαρη: βλέπει την Ελλάδα ως δούρειο ίππο για να επιτεθεί στην ΕΕ εκ των έσω»,  επισημαίνει το δημοσίευμα. 

«Η συνειδητοποίηση αυτού έχει φέρει τους δυτικούς διπλωμάτες σε πανικό. Έχει δώσει επίσης στην κρίση του ευρώ μία απειλητική όψη που θα προκαλέσει ακόμα πιο τοξικές σχέσεις μεταξύ Βερολίνου και Αθήνας, περιπλέκοντας τις διαπραγματεύσεις για το χρέος», υπογραμμίζει η βρετανική εφημερίδα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.