Quantcast
Σχέδιο για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών καταρτίζει η ΔΕΗ - enikonomia.gr
share

Σχέδιο για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών καταρτίζει η ΔΕΗ

δημοσιεύτηκε:

Σχέδιο διαχείρισης της κρίσης καταρτίζει η ΔΕΗ.

 Σύμφωνα με ανώτατες πηγές της επιχείρησης:
-Η ηλεκτροδότηση της χώρας βασίζεται στις εγχώριες πηγές ενέργειας, δηλαδή λιγνίτες, υδροηλεκτρικά και λοιπές ανανεώσιμες πηγές.

Στις αυλές των λιγνιτικών μονάδων υπάρχουν αποθέματα λιγνίτη καθώς και το μαζούτ που απαιτείται για την έναρξη λειτουργίας τους.
-Αναμένεται εντός των ημερών να διαπιστωθεί αν θα συνεχιστούν απρόσκοπτα οι εισαγωγές ρεύματος ή οι εισαγωγείς θα προτιμήσουν να αποφύγουν το ρίσκο.

Σε περίπτωση μείωσης των εισαγωγών το σχέδιο προβλέπει εντατικότερη αξιοποίηση των μονάδων φυσικού αερίου που αυτήν την περίοδο υπολειτουργούν.

Η ροή του αερίου στις πύλες εισόδου της χώρας σύμφωνα με τις ίδιες πηγές συνεχίζεται απρόσκοπτα.
-Η ηλεκτροδότηση των νησιών, που βασίζεται σε τοπικούς σταθμούς παραγωγής οι οποίοι λειτουργούν με πετρέλαιο, είναι εξασφαλισμένη τουλάχιστον για όλο το καλοκαίρι καθώς η ΔΕΗ τηρεί αποθέματα ασφαλείας 90 ημερών.  

πιπλέον στις 13 Ιουλίου αναμένεται φορτίο με 40.000 τον. πετρελαίου.
-Το βασικό πρόβλημα ήταν και παραμένει η ρευστότητα καθώς είναι εύλογο να περιμένει κανείς ότι η κατάσταση θα οδηγήσει σε νέες καθυστερήσεις στην εξόφληση λογαριασμών, σε μια περίοδο που οι ανεξόφλητες οφειλές άγγιζαν τα 1,9 δις, ευρώ και είχαν αρχίζει οριακά να σταθεροποιούνται με την εφαρμογή του προγράμματος ρύθμισης που ανακοινώθηκε πρόσφατα.

Για το διάστημα των προσεχών ημερών ΔΕΝ θα γίνονται διακοπές ρεύματος (εκτός εξόφθαλμων περιπτώσεων) λόγω χρεών ενώ δεν θα χρεώνονται και τόκοι υπερημερίας στους καθυστερούμενες οφειλές. 

Η κατάσταση της ρευστότητας της επιχείρησης θα παρακολουθείται καθημερινά προκειμένου να γίνεται διαχείριση των πληρωμών.
 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.