Quantcast
Σχέδιο Γιούνκερ για παρέμβαση της Frontex και χωρίς να υπάρχει αίτημα κράτους- μέλους - enikonomia.gr
share

Σχέδιο Γιούνκερ για παρέμβαση της Frontex και χωρίς να υπάρχει αίτημα κράτους- μέλους

δημοσιεύτηκε:

Την Τρίτη αναμένεται να παρουσιάσει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων.

Σύμφωνα με το σχέδιο, η Frontex θα μπορεί, υπό προϋποθέσεις να δράσει και χωρίς να προηγηθεί αίτημα κράτους- μέλους, όπως αναφέρει το περιοδικό «Der Spiegel».

«Τα κράτη-μέλη μελλοντικά, θα έχουν σε συνεχή ετοιμότητα έως και 2000 αστυνομικούς για ενδεχόμενες ανάγκες της FRONTEX. Οι αστυνομικοί θα πρέπει να είναι σε θέση να μετακινηθούν γρήγορα στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ σε περιπτώσεις ανάγκης, όπως αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ακόμη και παρά τη θέληση του ενδιαφερόμενους κράτους-μέλους», σημειώνεται στο περιοδικό που θα κυκλοφορήσει αύριο.

«Οι εποχές που πρέπει να ζητιανεύουμε για αστυνομικούς πρέπει να αποτελέσουν παρελθόν. Το θέμα είναι να δημιουργήσουμε από την FRONTEX μια πραγματική υπηρεσία φύλαξης συνόρων», αναφέρει το Spiegel, μεταφέροντας δηλώσεις κύκλων της Κομισιόν.

Οι υπάλληλοι της FRONTEX, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, θα μπορούν ακόμη να επιβλέπουν ότι θα επαναπροωθούνται οι μετανάστες των οποίων οι αιτήσεις ασύλου απορρίπτονται, αναφέρεται στο δημοσίευμα, και επισημαίνεται ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο φαίνεται πως θα στηρίξει το σχέδιο της Επιτροπής.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.