Quantcast
Συλλήψεις για αγορές αεροπορικών εισιτηρίων με πλαστές ή κλεμμένες πιστωτικές - enikonomia.gr
share

Συλλήψεις για αγορές αεροπορικών εισιτηρίων με πλαστές ή κλεμμένες πιστωτικές

δημοσιεύτηκε:

Τρία άτομα συνελήφθησαν στην Ελλάδα στο πλαίσιο της τρίτης διεθνούς επιχείρησης της Europol για τον εντοπισμό ατόμων που αγόραζαν αεροπορικά εισιτήρια μέσω διαδικτύου, χρησιμοποιώντας πλαστές ή κλεμμένες πιστωτικές κάρτες. Για την επιχείρηση αυτή, συνεργάστηκαν αστυνομικοί από 45 χώρες, 60 αεροπορικές εταιρείες και 80 αεροδρόμια.

Συνολικά συνελήφθησαν 118 άτομα σε όλο τον κόσμο και αναφέρθηκαν 281 ύποπτες συναλλαγές. Μόνο για τις αεροπορικές εταιρείες οι ζημιές ανέρχονται στο 1 δισεκατομμύριο δολάρια ετησίως από τέτοιου είδους δραστηριότητες, ενώ επίσης μεγάλες είναι και οι ζημίες για τον τραπεζικό και τον τουριστικό κλάδο.

Φυσικά, την μεγαλύτερη ζημία υπόκεινται εκατομμύρια πολίτες, των οποίων οι κάρτες χρησιμοποιούνται για την τέλεση των απατών. Στη χώρα μας, έγιναν τρεις συλλήψεις: ενός υπηκόου Γαλλίας ο οποίος είχε το ρόλο του διακινητή και δύο διακινούμενους, υπηκόους Καμερούν, οι οποίοι επιχείρησαν να ταξιδέψουν στο Παρίσι με πλαστά έγγραφα. Οι συλληφθέντες έχουν οδηγηθεί στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές, ενώ διερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους στην τέλεση άλλων αξιόποινων πράξεων.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.