Quantcast
Συμφωνία για εμπορική και οικονομική συνεργασία μεταξύ Πελοποννήσου - Κίνας - enikonomia.gr
share

Συμφωνία για εμπορική και οικονομική συνεργασία μεταξύ Πελοποννήσου – Κίνας

δημοσιεύτηκε:

«Σημείο αναφοράς για το ενδιαφέρον της Κίνας για την Ελλάδα» χαρακτήρισε την Περιφέρεια Πελοποννήσου ο Κυβερνήτης της Επαρχίας Κινχάι της Κίνας, Χάο Πένγκ  στην συνάντηση που  είχε σήμερα με τον Περιφερειάρχη της  Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη στην έδρα της Περιφέρειας, ύστερα από την συμφωνία που υπεγράφη για την ανάπτυξη πολυεπίπεδων συνεργασιών μεταξύ των δύο μερών.

Ειδικότερα, ο σκοπός της συμφωνίας είναι η ανάπτυξη φιλικών σχέσεων μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Επαρχίας Κινχάι, ώστε να προαχθούν εμπορικές και οικονομικές συνεργασίες στους τομείς της ενέργειας, του πολιτισμού, του τουρισμού και των αγροτικών προϊόντων.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν θεματικοί αντιπεριφερειάρχες  όπως: Κωνσταντίνα Νικολάκου, Θεοφάνης Στεφανόπουλος και Βασίλειος Σιδέρης, ο Εκτελεστικός Γραμματέας κ. Ιωάννης Σταματάκος αλλά  και υψηλόβαθμα στελέχη της Κυβέρνησης της Επαρχίας Κινχάι.

Επιπλέον ο κ. Τατούλης ανέφερε ότι: «η Περιφέρεια Πελοποννήσου αναπτύσσει τη δική της διπλωματική παρουσία και τις διεθνείς σχέσεις της με άλλες περιφέρειες» και συνέχισε εκφράζοντας «την ικανοποίησή του για τη σύναψη της συμφωνίας, με μια από τις πιο εύρωστες οικονομικά Επαρχίες της Κίνας, η οποία διακρίνεται ιδιαίτερα για το επίπεδο κοινωνικής αρμονίας και ισόρροπης οικονομικής ανάπτυξης».

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.