Quantcast
Ασφαλισμένοι: Αυξήθηκαν κατά 6% στα Συμβόλαια Υγείας - enikonomia.gr
share

Ασφαλισμένοι: Αυξήθηκαν κατά 6% στα Συμβόλαια Υγείας

δημοσιεύτηκε:

Τα ενεργά ατομικά Συμβόλαια Υγείας το 2021 ξεπέρασαν τις 862.000, σημειώνοντας αύξηση 4% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Αντιστοίχως οι ασφαλισμένοι αυξήθηκαν κατά 6%.

Το πλήθος των ακυρωθέντων συμβολαίων σημείωσε σημαντική μείωση της τάξης του 9%. Συνδυαστικό αποτέλεσμα των δύο προηγούμενων στοιχείων αποτέλεσε, αντίστοιχα, η μείωση της ακυρωσιμότητας των εν λόγω συμβολαίων κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες το 2021 σε σχέση με το 2020, φθάνοντας, δηλαδή, στο 13%

Αυτό προκύπτει από τη νέα έρευνα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας για τα στατιστικά στοιχεία Ασφαλίσεων Υγείας 2021.

Σε ό,τι αφορά στα ομαδικά συμβόλαια, ανάλογη με των ατομικών υπήρξε και η τάση των ομαδικών συμβολαίων Υγείας, των οποίων ο αριθμός το 2021 έφθασε τα 5.706, σημειώνοντας αύξηση 10% σε σχέση με το 2020. Ταυτόχρονα το πλήθος των ακυρωθέντων ανήλθε σε 505, μειωμένο δηλαδή κατά 6% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Αντίστοιχο αποτέλεσμα από το συνδυασμό των δύο αυτών στοιχείων αποτέλεσε η περαιτέρω μείωση της ακυρωσιμότητας των εν λόγω συμβολαίων κατά 1 ποσοστιαία μονάδα το 2021 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, φθάνοντας, δηλαδή, στο 9%.

Πλήθος ασφαλισμένων: Ενεργών και ακυρωθέντων συμβολαίων

Κατ’ αναλογία προς τα ενεργά συμβόλαια, αύξηση σημειώθηκε και στο πλήθος των συνολικά (ατομικών και ομαδικών ασφαλίσεων, κυρίως ασφαλισμένων και καλυπτόμενων / εξαρτώμενων μελών) δηλωθέντων ενεργών ασφαλισμένων το 2021.

Ειδικότερα, οι δηλωθέντες ενεργοί την 31/12/2021 ασφαλισμένοι των ατομικών ασφαλίσεων Υγείας προσέγγισαν το 1,1 εκατομμύριο, σημειώνοντας αύξηση 6% και οι ασφαλισμένοι των ομαδικών ασφαλίσεων πλησίασαν το 1,3 εκατομμύριο, που ισούται με αύξηση 7% σε σχέση με το 2020.

Από τον ποσοστιαίο επιμερισμό του αθροίσματος των ενεργών ασφαλισμένων αμφοτέρων των γραμμών εργασιών (ατομικών και ομαδικών), προκύπτει ότι οι ομαδικές ασφαλίσεις σημειώνουν μεγαλύτερη διείσδυση στην ελληνική κοινωνία (54% του αθροίσματος των ενεργών ασφαλισμένων) σε σχέση με τις ατομικές (46% του συνόλου).

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.