Quantcast
Συναντήσεις Τσακαλώτου με πρέσβεις Ρωσίας και Ιαπωνίας - enikonomia.gr
share

Συναντήσεις Τσακαλώτου με πρέσβεις Ρωσίας και Ιαπωνίας

δημοσιεύτηκε:

Με τους πρέσβεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ισπανίας είχε συναντήσεις ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στο υπουργείο Εξωτερικών.

Ο κ. Τσακαλώτος, εκτός από τα ζητήματα διμερών σχέσεων, συζήτησε με τον Ρώσο πρέσβη στην Ελλάδα, Αντρέι Μάσλοβ, ιδιαίτερα για το τουριστικό ρεύμα των Ρώσων στην Ελλάδα, τις σχέσεις Ε.Ε.-Ρωσίας, τις κυρώσεις κατά της ρωσικής πλευράς, την τρέχουσα κατάσταση στην Ουκρανία, καθώς και ενεργειακά θέματα.

Επιπροσθέτως, από τους δύο άνδρες εξετάστηκε το θέμα της προετοιμασίας των δύο χωρών για τον εορτασμό, το 2016, του Έτους Ελλάδας στη Ρωσία και Ρωσίας στην Ελλάδα.

 Επίκεντρο της συνάντησης του κ. Τσακαλώτου με τον πρέσβη της Ισπανίας, Αλφόνσο Λουτσίνι Ματέο, εκτός από τα θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, ήταν το ελληνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, υπό το φως της σημερινής θετικής αποδοχής του από το Εurogroup, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις διμερείς οικονομικές σχέσεις και επισημάνθηκε, από ελληνικής πλευράς, το αρνητικό για τη χώρα μας εμπορικό ισοζύγιο, ενώ διερευνήθηκε η δυνατότητα οργάνωσης εμπορικών αποστολών σε στοχευμένους τομείς.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.