Quantcast
Συνάντηση ΚΕΔΕ με Σταθάκη για τη συμμετοχή των δήμων στα έργα του ΕΣΠΑ - enikonomia.gr
share

Συνάντηση ΚΕΔΕ με Σταθάκη για τη συμμετοχή των δήμων στα έργα του ΕΣΠΑ

δημοσιεύτηκε:

Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη, θα έχει τη Δευτέρα 16 Μαρτίου, το μεσημέρι, αντιπροσωπεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), προκειμένου να συζητηθεί ο τρόπος συμμετοχής των δήμων στα έργα του νέου ΕΣΠΑ.

Το θέμα συζητήθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ, όπου σημειώθηκε, ότι το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 προβάλλει ως η μόνη, βασική χρηματοδοτική πηγή για την πραγματοποίηση επενδύσεων στους δήμους. Κι αυτό, διότι τα έσοδα των δήμων έχουν συρρικνωθεί, ενώ ταυτοχρόνως το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης επιβάλλει δημοτικούς ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς.

Όπως σημείωσε κατά τη συνεδρίαση ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, καταδεικνύοντας τη σοβαρότητα του οικονομικού ζητήματος, το 2009 οι επιχορηγήσεις στους δήμους για επενδύσεις (ΣΑΤΑ) από τον κρατικό προϋπολογισμό ανήλθαν σε 1.107 εκατ. ευρώ. Το 2004 δεν ξεπέρασαν τα 180 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2015 προβλέπεται ποσό περίπου των 130 εκατ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 20015-2018, το «εθνικό σκέλος» του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) ανέρχεται σε 700 εκατ. ευρώ ετησίως και καλύπτει τις ανάγκες χρηματοδότησης όλης της κεντρικής και της γενικής κυβέρνησης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.