Quantcast
Συνάντηση Κουρουμπλή με τον Εσθονό υπουργό Κοιν. Ασφάλισης για το προσφυγικό - enikonomia.gr
share

Συνάντηση Κουρουμπλή με τον Εσθονό υπουργό Κοιν. Ασφάλισης για το προσφυγικό

δημοσιεύτηκε:

Ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής υποδέχθηκε σήμερα τον υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης της Εσθονίας, υπεύθυνο για τη μετεγκατάσταση προσφύγων Margus Tsahkna.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα με τους δύο πολιτικούς άνδρες να ανταλλάσουν απόψεις για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους.

Ο κ. Κουρουμπλής κατά την τοποθέτηση του καλωσόρισε τον κ. Tsahkna και αναφερόμενος στην προσφυγική κρίση εξήρε την στάση των Ελλήνων πολιτών, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που προσφέρει τα μέγιστα στην υποδοχή των προσφύγων, χωρίς να υπάρχει η ανάλογη οικονομική βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «Το πρσφυγικό είναι πρωτίστως θέμα αξιών κι ανθρωπισμού. Με οραματικό ρεαλισμό μπορεί η Ευρώπη να ξεπεράσει το πρόβλημα»

Ο κ. Tsahkna από πλευράς του όρισε το προσφυγικό-μεταναστευτικό ως το σοβαρότερο θέμα και ανέφερε ότι η χώρα του συμμετέχει με ένα πλωτό μέσο καθώς και ειδικούς στην καταγραφή των προσφύγων. Ανέφερε ότι η Εσθονία συμμετέχει στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης προσφύγων με τον ίδιο να είναι υπεύθυνος για τους ανθρώπους αυτούς από τη στιγμή που φτάσουν στη χώρα του. Ο Εσθονός Υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης είπε: «Θα ήταν μεγάλη χαρά να είμαστε μέρος της λύσης γιατί το προσφυγικό-μεταναστευτικό είναι κοινό πρόβλημα»

Ο  Έλληνας υπουργός ζήτησε από τον Εσθονό συνάδελφό του να υπάρξει συνεργασία και ανταλλαγή τεχνογνωσίας των δύο χωρών στην αναβάθμιση της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με τον κ. Tsahkna να αναφέρει ότι η υπάρχει η πολιτική βούληση για διμερή συνεργασία στο επίπεδο των νέων τεχνολογιών και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.