Quantcast
Συνάντηση με τις διοικήσεις των τραπεζών ζητά η ΕΣΕΕ για τις συσκευές POS - enikonomia.gr
share

Συνάντηση με τις διοικήσεις των τραπεζών ζητά η ΕΣΕΕ για τις συσκευές POS

δημοσιεύτηκε:

Το ελληνικό εμπόριο λέει ναι στην ευρεία χρήση πλαστικού χρήματος και η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας απέστειλε ήδη επιστολές στις διοικήσεις όλων των ελληνικών τραπεζών, ζητώντας συνάντηση για το θέμα της προμήθειας συσκευών POS σε όλες τις εμπορικές επιχειρήσεις της Ελλάδας.

Για την προσαρμογή των εμπορικών επιχειρήσεων στο νέο περιβάλλον, κρίνεται επιβεβλημένη από την ΕΣΕΕ η ευρεία διασπορά της χρήσης των απαραίτητων για τις συναλλαγές συσκευών POS και η, κατά το δυνατόν, καλύτερη κατάρτιση των επιχειρηματιών στην ασφαλή χρήση τους και στις προϋποθέσεις λειτουργίας τους.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΣΕΕ κρίνει απαραίτητο να υπάρξει προηγούμενη συνεννόηση με τις τράπεζες για τη προμήθεια, τοποθέτηση, τεχνική υποστήριξη και χρήση των συγκεκριμένων μηχανημάτων.

«Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα 150.000 μηχανάκια POS που είναι σε χρήση σήμερα, θα απαιτηθούν άλλα 400.000 για να καλύψουν τις συνολικές ανάγκες της ελληνικής αγοράς» όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΕΕ με την οποία γνωστοποιεί ότι ζήτησε συνάντηση από όλες τις διοικήσεις των συστημικών τραπεζών «για να αναζητήσουν από κοινού τις ορθότερες λύσεις και τις άμεσες ενέργειες μέσω του προγράμματος ενημέρωσης και προστασίας (FEEL-SAFE) της ΕΣΕΕ».

Η ΕΣΕΕ μάλιστα, αναφέρει ότι ξεκινά πανελλαδική εκστρατεία με μήνυμα κυρίως προς τις τράπεζες: “POS παντού, κάρτες σε όλους” και χαρακτηρίζει θετικό ότι η Κομισιόν θεωρεί δυνατή τη συγχρηματοδότηση από τα κοινοτικά ταμεία της τοποθέτησης τερματικών συσκευών POS σε επιχειρήσεις, σύμφωνα με την απάντηση του επίτροπου Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών, Jonathan Hill, σε ερώτηση του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρη Παπαδημούλη.

Τέλος, η ΕΣΕΕ θεωρεί ως άμεση προτεραιότητα την εφ´ όλης της ύλης συζήτηση για τον επανακαθορισμό των χρεώσεων των εμπορικών συναλλαγών με τις ελληνικές τράπεζες και ζητάει με την ίδια επιστολή να συζητηθεί και αυτό το θέμα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.