Quantcast
Συνάντηση Τσίπρα - Μέρκελ στο περιθώριο της συνόδου κορυφής στις 12/2 - enikonomia.gr
share

Συνάντηση Τσίπρα – Μέρκελ στο περιθώριο της συνόδου κορυφής στις 12/2

δημοσιεύτηκε:

Η Άγκελα Μέρκελ θα έχει την ευκαιρία να συναντήσει τον Αλέξη Τσίπρα στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις 12 Φεβρουαρίου (την άλλη Πέμπτη), ενώ οι υπουργοί Οικονομικών των δύο χωρών θα συναντηθούν τις ερχόμενες ημέρες, όπως ανέφεραν αξιωματούχοι στο Βερολίνο. 

“Η γερμανική κυβέρνηση προσβλέπει σε συνάντηση με τον νέο Έλληνα πρωθυπουργό, δεν υπάρχει συγκεκριμένο αίτημα για μία συνάντηση, αλλά θα υπάρχουν ευκαιρίες”, δήλωσε η Κριστιάνε Βιρτς, εκπρόσωπος της Μέρκελ, στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι το Βερολίνο περιμένει να ακούσει τις απόψεις της ελληνικής κυβέρνησης. 

“Υπάρχει βούληση και ενδιαφέρον να έχουμε καλές σχέσεις με τν  ελληνική κυβέρνηση, αλλά η Γερμανία θα εμμείνει στις βάσεις της πολιτικής της για το ευρώ”, πρόσθεσε ο Βιρτς. 

Η Μαριάνε Κότε, εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δήλωσε ότι ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης ανακοίνωσε πως θα πάει στο Βερολίνο “τις ερχόμενες ημέρες” για να συναντήσει τον Σόιμπλε, αλλά ότι δεν είναι γνωστός ακόμη ο χρόνος που θα γίνει η συνάντηση. 

Ερωτηθείσα σχετικά με δημοσιεύματα, ότι ο Βαρουφάκης δεν επιθυμεί την επέκταση του ελληνικού προγράμματος τω 240 δισ. ευρώ πέρα από τα τέλη Φεβρουαρίου, η Κότε δήλωσε ότι το Βερολίνο θα ακούσει τις απόψεις του. 

Και οι δύο εκπρόσωποι διέψευσαν τις πληροφορίες δημοσιεύματος της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt  ότι ο Πρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θέλει να καταργήσει την αποστολή της τρόικας που ελέγχει το ελληνικό πρόργαμμα στήριξης. 

“Η γερμανική κυβέρνηση δεν βλέπει κανέναν λόγο να καταργήσει τον μηχανισμό της αξιολόγησης της τρόικας και τις αποφάσεις που λαμβάνονται μετά με βάση τα ευρήματα της τρόικας – και επίοσης δεν βλέπουμε ενδείξεις ότι η ΕΕ απομακρύνεται από αυτή τη διαδικασία αξιολόγηση”, δήλωσε η Βιρτς. 

 

Πηγή: Reutres

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.