Quantcast
Συνάντηση Πλακιωτάκη με εκπροσώπους της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας - enikonomia.gr
share

Συνάντηση Πλακιωτάκη με εκπροσώπους της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας

δημοσιεύτηκε:

«Η βιομηχανία της κρουαζιέρας και η περαιτέρω ανάπτυξή της επί ελληνικού εδάφους βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, στη διάρκεια συνάντησης που είχε με τους εκπροσώπους της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA).

Η Μαρία Δεληγιάννη, εκπρόσωπος Κυβερνητικών και Δημοσίων Υποθέσεων Ανατολικής Μεσογείου της CLIA, καθώς και ο Νίκος Μερτζανίδης, διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Διεθνούς Ένωσης, παρουσίασαν στον κ. Πλακιωτάκη σειρά στοιχείων, σύμφωνα με τα οποία, αν και η Ελλάδα κατατάσσεται στους κορυφαίους παγκοσμίως προορισμούς κρουαζιέρας, εντούτοις ο οικονομικός αντίκτυπος της κρουαζιέρας, τόσο σε εθνικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο, δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές δυνατότητες.

Σύμφωνα με την CLIA, η Ελλάδα αποτελεί την 3η μεγαλύτερη χώρα προορισμού κρουαζιέρας στην Ευρώπη, μετά την Ιταλία και την Ισπανία, καθώς 4.09 εκατ. επιβάτες ταξίδεψαν στην Ελλάδα το 2017. Ο Πειραιάς, η Σαντορίνη, η Μύκονος, η Κέρκυρα και το Κατάκολο είναι οι δημοφιλέστεροι προορισμοί της χώρας.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.