Quantcast
Συνεδριάζει η Επιτροπή για γήπεδα, σχολικές εκδρομές και διασκέδαση – Τα μέτρα που θα εξεταστούν - enikonomia.gr
share

Συνεδριάζει η Επιτροπή για γήπεδα, σχολικές εκδρομές και διασκέδαση – Τα μέτρα που θα εξεταστούν

δημοσιεύτηκε:

Στο τραπέζι της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων βρίσκεται η περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων για τον κορονοϊό.

Η συνεδρίαση θα γίνει στις 14:00 και μερικά από τα θέματα που θα τεθούν επί τάπητος είναι μεταξύ άλλων οι όρθιοι πελάτες στα κέντρα διασκέδασης, ορισμένες αποκριάτικες εκδηλώσεις με πρωτόκολλα, η αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα αλλά και η επαναφορά των σχολικών εκδρομών. Την ίδια ώρα λόγω της αποσυμφόρησης από τα περιστατικών του κορονοϊού γίνεται προσπάθεια για σταδιακό επαναπρογραμματισμό των τακτικών χειρουργείων που είχαν “παγώσει”.


Υπενθυμίζεται ότι έχουν απελευθερωθεί οι περιορισμοί που αφορούν στη μουσική και στο ωράριο λειτουργίας εστίασης και διασκέδασης ενώ έχει καταργηθεί και το όριο ατόμων για κάθε τραπέζι σε εστίαση και διασκέδαση.

Η εικόνα των κρουσμάτων



Στα 21.412 ανήλθαν χθες τα νέα κρούσματα κορονοϊού, όπως έδειξαν τα στοιχεία του ΕΟΔΥ.
Επίσης από τα ίδια στοιχεία προέκυψε ότι οι νοσηλευόμενοι ασθενείς με COVID-19 μειώθηκαν κατά περισσότερους από 400 σε σχέση με μια εβδομάδα νωρίτερα ενώ το ίδιο συνέβη και με τον αριθμό των διασωληνωμένων που ήταν μειωμένος κατά 35. Αλλά και η πληρότητα στις ΜΕΘ ήταν στο 73,54% και στις απλές κλίνες στο 54,88% με τους διασωληνωμένους να ανέρχονται, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τρίτης, στους 489.

Γκάκα: Η χώρα πηγαίνει αργά προς χαλάρωση των μέτρων για τον κορονοϊό
Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, ανέφερε χθες στο Πρώτο Πρόγραμμα ότι η χώρα πηγαίνει αργά προς χαλάρωση των μέτρων για τον κορονοϊό. Όπως είπε η κα Γκάγκα για το θέμα των μέτρων ”εμείς αργά πάμε. Δεν θα πάμε απότομα. Δεν θα βγάλουμε τις μάσκες, δεν θα είμαστε χαλαροί. Πάμε προσεκτικά “.

Επίσης τόνισε ότι τις αποφάσεις για τα μέτρα για τον κορονοϊό τις παίρνουν οι ειδικοί. ”Ούτως ή άλλως του ειδικούς ακούμε και παίρνουμε τα μέτρα. Δεν νομίζω ότι κάνουμε κάτι αλλιώς”, σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: ”Πάμε με σύμπνοια και έτσι παίρνονται τα μέτρα. Νομίζω και οι ειδικοί – εγώ μιλάω με πάρα πολλούς και είναι φίλοι μέσα στην επιτροπή – θεωρούν ότι από εδώ και πέρα αρχίζει μια χαλάρωση. Ήπια, όμως δεν πάμε απότομα, δεν απελευθερώνουμε τα πάντα”.

Όσον αφορά στο εάν θα χαλαρώσουν τα μέτρα για τον κορονοϊό είπε ότι ”η απελευθέρωση αφορά κυρίως στους εμβολιασμένους. Δηλαδή σε εστιατόρια μπαίνουν οι εμβολιασμένοι όχι ανεμβολίαστοι. Το 90% των νοσηλειών και των σοβαρών νοσηλειών είναι ανεμβολίαστοι. Φυσικά και πρέπει να προσέχουμε”.

” Το ότι έχω εμβολιαστεί δεν με κάνει άτρωτο και δεν πρέπει να είμαι “χύμα”. Φυσικά θα προσέχω τα μέτρα. Αλλά αυτό που βλέπουμε είναι ότι οι άνθρωποι που υποφέρουν και κινδυνεύουν είναι οι άνθρωποι ανεμβολίαστοι και ιδιαίτερα οι άνω των 60 ετών”, σημείωσε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.