Quantcast
Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο για Δημόσια Διοίκηση και ασφαλιστικό - enikonomia.gr
share

Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο για Δημόσια Διοίκηση και ασφαλιστικό

δημοσιεύτηκε:

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης με κύριο αντικείμενο τον προγραμματισμό του κυβερνητικού έργου.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργικό συμβούλιο θα εξετάσει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τη Δημόσια Διοίκηση, το οποίο θα αφορά μεταξύ άλλων και το θέμα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων.

Πάντως, είναι προφανές πως η κυβέρνηση θα ασχοληθεί και με το μείζον θέμα του ασφαλιστικού αλλά και με τις επαφές που έχει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος με Ευρωπαίους ομολόγους του.

Κύριο θέμα θα είναι και οι πολιτικές εξελίξεις που διαμορφώνονται στο εγχώριο πολιτικό σκηνικό μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρία της ΝΔ.

Πρώτιστο μέλημα της κυβέρνησης είναι να δείξει ότι η κατάσταση τουλάχιστον στον τομέα της οικονομίας σταθεροποιείται, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την αύξηση των φορολογικών εσόδων τον Δεκέμβριο αλλά και την αύξηση των θέσεων εργασίας τον ίδιο μήνα.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να επισημανθεί για ακόμα μια φορά πόσο κρίσιμο είναι να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος για να ανοίξει η συζήτηση για την απομείωση του ελληνικού χρέους.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.