Quantcast
Συνέδριο «Δημογραφικό 2023 – Ώρα για δράση» - Χατζηνικολάου: Ήρθε η ώρα για εθνική κινητοποίηση - enikonomia.gr
share

Συνέδριο «Δημογραφικό 2023 – Ώρα για δράση» – Χατζηνικολάου: Ήρθε η ώρα για εθνική κινητοποίηση

δημοσιεύτηκε:

«Ήρθε η ώρα για δράση και εθνική κινητοποίηση», δήλωσε στον χαιρετισμό του o Νίκος Χατζηνικολάου, Εκδότης – Διευθυντής της Realnews από το βήμα του συνεδρίου «Δημογραφικό 2023 – Ώρα για δράση» που διοργανώνουν για 2η συνεχόμενη χρονιά η Next is Now και η Dome Consulting υπό την αιγίδα του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Του Κωνσταντίνου Νικολόπουλου

«Τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το δημογραφικό είναι ενδεικτικά, ενώ και οι προειδοποιήσεις διεθνών οργανισμών για τη μεγάλη απειλή που διαμορφώνει στο ασφαλιστικό σύστημα η δημογραφική κρίση, είναι συνεχείς. Βάσει των τελευταίων στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, το 2022 κατεγράφησαν οι λιγότερες γεννήσεις των τελευταίων 90 ετών. Οι γεννήσεις την περασμένη χρονιά ήταν κατά 10,3% μειωμένες σε σύγκριση με το 2021, ενώ ήταν περίπου οι μισές σε σχέση με το 1980», ανέφερε ο κ. Νίκος Χατζηνικολάου και πρόσθεσε ότι με βάση τις εκτιμήσεις αναλυτών, εκτιμάται ότι ο πληθυσμός της Ελλάδας θα παρουσιάσει σημαντική μείωση έως το 2050.

«Αν δεν ληφθούν μέτρα για την αναστροφή της δημογραφικής κρίσης, σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΟΟΣΑ, για να παραμείνει βιώσιμο το ασφαλιστικό, θα πρέπει η Ελλάδα να προχωρήσει σε περαιτέρω αύξηση των ορίων για τη συνταξιοδότηση, κατά 1,5 χρόνο το 2035 και κατά 2,8 χρόνια το 2050», τόνισε ο Εκδότης – Διευθυντής της Realnews.

Τις εργασίες του συνεδρίου μπορείτε να παρακολουθήσετε διαδικτυακά από το dimografiko.gr, το real.gr και το enikos.gr.

Στο συνέδριο μετέχουν κορυφαίοι κυβερνητικοί και κρατικοί αξιωματούχοι, πανεπιστημιακοί, στελέχη του ιδιωτικού τομέα και εκπρόσωποι της περιφερειακής διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.Πλατινένιος χορηγός του Συνεδρίου EUROBANK, χρυσοί χορηγοί οι ΔΕΗ και Intracat, ασημένιοι χορηγοί οι ΔΕΠΑ και OSMOS ΚΑΙ χορηγοί οι Cosmote, ΔΕΛΤΑ, ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ. Υποστηρικτές του συνεδρίου Ελληνική Δημοκρατία Περιφέρεια Αττικής και Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Αττικής.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.