Quantcast
Συνεργασία Ελλάδας - ΟΟΣΑ για το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα - enikonomia.gr
share

Συνεργασία Ελλάδας – ΟΟΣΑ για το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα

δημοσιεύτηκε:

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στις κοινές του δηλώσεις με τον επικεφαλής του οργανισμού, Άνχελ Γκουρία

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός η κυβέρνηση έχει σκοπό να κάνει τις μεταρρυθμίσεις που δεν τόλμησαν οι άλλοι, καθώς όπως είπε «εμείς δεν έχουμε εξαρτήσεις».

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι η συνεργασία με τον ΟΟΣΑ θα γίνει για το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης, με προοδευτικό πρόσημο, με βάση όπως είπε, «τη λαϊκή εντολή και το πρόγραμμα που εξαγγείλαμε στη Βουλή».

Παράλληλα ο πρωθυπουργός γνωστοποίησε πως στη συνάντησή τους συμφωνήθηκε η συγκρότηση μιας μόνιμης επιτροπής συνεργασίας που θα ετοιμάσει ένα σύμφωνο για την ανάπτυξη και την απασχόληση.

Μίλησε παράλληλα για στενή συνεργασία και τη βοήθεια του ΟΟΣΑ για την εκπόνηση και εφαρμογή του προγράμματος των μεταρρυθμίσεων

Ο γγ του ΟΟΣΑ τόνισε ότι δεν βρίσκεται στην Αθήνα για να υποδείξει στην Ελλάδα τι θα κάνει, αλλά επειδή ο ΟΟΣΑ εργάζεται σε αυτά τα πεδία (σσ: των μεταρρυθμίσεων) μπορούμε, είπε, να ενημερώσουμε την κυβέρνηση σχετικά με το τι κάνουν άλλες χώρες για παρόμοια θέματα, με στόχο να υπάρξουν οι καλύτερες λύσεις για τους Έλληνες πολίτες.

Παράλληλα ο κ. Γκουρία μίλησε επίσης για ομάδες συμφερόντων που αντιστέκονται στην αλλαγή όπως τα μονοπώλια και τα ολιγοπώλια οι οποίες πρέπει να αντιμετωπιστούν για να εξασφαλιστεί ότι τα οφέλη της ανάπτυξης θα βοηθήσουν την πλειονότητα των Ελλήνων και όχι κάποιους ιδιοκτήτες εταιρειών.

«Τίθενται επίσης θέματα όπως η διαφάνεια η ακεραιότητα αλλά και αυτό της διαφθοράς. Δεν θα υποδείξουμε τι πρέπει να κάνετε, ξέρετε καλύτερα. Εμείς θα φέρουμε εργαλεία και μέσα για οργανισμούς ,προμήθειες, αποκάλυψη στοιχείων για την καταπολέμηση της διαφθοράς, θέματα που αποτελούν παγκόσμια ζητήματα, είπε ο γ.γ. του ΟΟΣΑ.

«Θέλουμε να συνεργαστούμε με την Ελλάδα για να επανέλθει η ανάπτυξη όχι μόνο στα λογιστικά βιβλία αλλά χάριν των Ελλήνων», τόνισε χαρακτηριστικά ο γ.γ. του ΟΟΣΑ…

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.