Quantcast
Συνεργασία ΣΕΠΕ - Υπουργείου Εργασίας για την αντιμετώπιση της ανεργίας - enikonomia.gr
share

Συνεργασία ΣΕΠΕ – Υπουργείου Εργασίας για την αντιμετώπιση της ανεργίας

δημοσιεύτηκε:

Στην άμεση και στενή συνεργασία, σε μία σειρά σημαντικών πρωτοβουλιών αξιοποίησης των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών για την αντιμετώπιση της ανεργίας, συμφώνησαν την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου σε εποικοδομητική συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) και η Αναπληρώτρια Υπουργός για την Καταπολέμηση της Ανεργίας, κυρία Ράνια Αντωνοπούλου.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις θέσεις και τις προτάσεις του Συνδέσμου, αναφορικά με τον καθοριστικό ρόλο που μπορούν και πρέπει να διαδραματίσουν τα αμέσως επόμενα χρόνια οι Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών στην ανάπτυξη της οικονομίας και την ανάκαμψη της χώρας από την κρίση, προσφέροντας εφόδια και κίνητρα, δεξιότητες και ευκαιρίες στην αντιμετώπιση της ανεργίας. 

Στο πλαίσιο αυτό, οι εκπρόσωποι του ΣΕΠΕ τόνισαν την αναγκαιότητα αξιοποίησης του ισχυρού και υψηλού επιπέδου ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτει η χώρα – οι Έλληνες επιστήμονες και μηχανικοί βρίσκονται στην 6η θέση της Παγκόσμιας κατάταξης σε σύνολο 144 χωρών με βάση το “The Global Competitiveness Report 2015-2016” του World Economic Forum – μέσω ειδικών δράσεων, με κίνητρα για την πρόσληψη επιστημόνων και μηχανικών τόσο από επιχειρήσεις του κλάδου, όσο και άλλων παραγωγικών κλάδων της οικονομίας. Ταυτόχρονα, έμφαση δόθηκε στα εφόδια και τα πλεονεκτήματα, που προσφέρει στους ανέργους η εκπαίδευση και κατάρτιση σε ψηφιακές δεξιότητες, ιδιαίτερα τη στιγμή που – όπως εκτιμάται και από την Ευρωπαϊκή Ένωση – μέχρι το 2020 θα υπάρξει έλλειψη 1 εκατομμυρίου εξειδικευμένων ψηφιακών θέσεων εργασίας σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ως εκ τούτου,η ενεργός συμμετοχή του Υπουργείου στην Εθνική Συμμαχία για την Ψηφιακή Οικονομία είναι σημαντική, αναγνωρίζοντας τον κομβικό ρόλο του στην καταπολέμηση της ανεργίας και την κατάρτιση νέων και ανέργων σε ψηφιακές δεξιότητες, αλλά και στην προσέλκυση νέων θέσεων εργασίας στη χώρα μας. 

Παράλληλα, η κυρία Υπουργός ενημερώθηκε για την Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία “eSkills for Jobs 2015-2016” – Ψηφιακές Δεξιότητες για την Απασχόληση – η οποία υλοποιείται από το ΣΕΠΕ στη χώρα μας και περιλαμβάνει εκδηλώσεις, σεμινάρια και διαγωνισμούς για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σπουδαιότητα των ψηφιακών δεξιοτήτων στη σύγχρονη οικονομία και κοινωνία. Σημαντική υπήρξε, επίσης, και η ταύτιση των δύο πλευρών στην επίσπευση της υλοποίησης της Πράξης “Κατάρτιση, πιστοποίηση και συμβουλευτική με στόχο την ενδυνάμωση των δεξιοτήτων άνεργων νέων 18-24 ετών σε ειδικότητες του τομέα Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών”, που υλοποιεί ο ΣΕΠΕ με τη συνδρομή του Υπουργείου.

Η κυρία Υπουργός υπογράμμισε το στρατηγικό ρόλο των ψηφιακών τεχνολογιών στο νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας και δεσμεύτηκε να στηρίξει τις πρωτοβουλίες του ΣΕΠΕ με ουσιαστική συμβολή και συνεργασία, με άξονα τις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, για την επανεκκίνηση της Ελληνικής οικονομίας και την αντιμετώπιση της ανεργίας στο πλαίσιο των δράσεων του ΕΣΠΑ 2014 – 2020. 

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΕΠΕ, κύριος Τάσος Τζήκας σημείωσε: “Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, έχουμε ανάγκη τα εφόδια και τα πλεονεκτήματα, που φέρνουν οι ψηφιακές δεξιότητες ως την πλέον απαραίτητη και άμεση απάντηση στο καίριο πρόβλημα της ανεργίας καθώς και στην αναγκαιότητα δημιουργίας εξειδικευμένων θέσεων εργασίας στη χώρα μας. Ειδικά, σε έναν τομέα που ο συνδυασμός του υψηλά εξιδεικευμένου ανθρωπίνου δυναμικού και της επιχειρηματικότητας μπορεί να γίνει ο βασικός μοχλός για την ανάκαμψη από την κρίση”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.