Quantcast
Συνεχίζεται η απεργία των μηχανικών μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου - enikonomia.gr
share

Συνεχίζεται η απεργία των μηχανικών μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου

δημοσιεύτηκε:

Από τις 1έως 5 Φεβρουαρίου 2016 θα συνεχιστεί η απεργία – αποχή όλων των διπλωματούχων μηχανικών από τη συμμετοχή τους σε Τεχνικά Συμβούλια Έργων και Μελετών, αλλά και από το σύνολο των Επιτροπών με τεχνικό αντικείμενο, αποφάσισε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ), σύμφωνα με ανακοίνωση του οργανισμού.

Η σχετική ανακοίνωση ανέφερε: «Στόχος όλων αγωνιστικών δράσεων των μηχανικών, καθώς και όσων στην πορεία προστεθούν, είναι η αποτροπή ψήφισης αυτού του σχεδίου νόμου που καταστρέφει το Ταμείο των Μηχανικών, τον κλάδο συνολικά, και ναρκοθετεί ουσιαστικά την αναγκαία αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας και του λαού».

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός επισήμανε ότι: «Ακόμη και μετά τις εξαγγελίες για ελάφρυνση της συνταξιοδοτικής εισφοράς του 20% στο 14% για την πρώτη διετία και στο 17% για την επόμενη τριετία, οι εισφορές για έναν νεοεισερχόμενο μηχανικό εξακολουθούν να είναι υπέρμετρες, καθώς η συνολική επιβάρυνση για εισφορές των μηχανικών σύμφωνα με το σχέδιο της Κυβέρνησης είναι 38,45%, οι οποίες μειώνονται στο 32,45% για την πρώτη διετία και στο 35,45% για την επόμενη τριετία. Και όλα αυτά χωρίς να συνυπολογίζεται η επιβάρυνση από τη φορολογία εισοδήματος (26% σήμερα, 29% του χρόνου, προκαταβολή φόρου 75%-100%) και οι άλλες φορολογικές επιβαρύνσεις (τέλος επιτηδεύματος, έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, φορολογία ακινήτων κλπ)».

Οι μηχανικοί, το ΤΕΕ και όλοι οι τεχνικοί φορείς συντονίζονται με όλους τους λοιπούς κλάδους (ελεύθερους επαγγελματίες, τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ)  για τη γενική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου 2016.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.