Quantcast
Συνταγματική Αναθεώρηση: Συναίνεση για βουλευτική ασυλία και ποινική ευθύνη υπουργών - Πού διαφωνεί η ΝΔ - enikonomia.gr
share

Συνταγματική Αναθεώρηση: Συναίνεση για βουλευτική ασυλία και ποινική ευθύνη υπουργών – Πού διαφωνεί η ΝΔ

δημοσιεύτηκε:

Κατά τη συζήτηση της πέμπτης θεματικής ενότητας, στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος, καταγράφηκε ευρύτατη συναίνεση σχετικά με τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το άρθρο 62 και τον περιορισμό της βουλευτικής ασυλίας, και το άρθρο 86 παρ. 3, για την κατάργηση των προνομιακών ρυθμίσεων περί ποινικής ευθύνης υπουργών.

Τα δύο αυτά αναθεωρητέα άρθρα είχαν εγκριθεί από την προτείνουσα βουλή με ευρύτατη συναίνεση, με το πρώτο να εγκρίνεται από 237 βουλευτές και το δεύτερο να λαμβάνει 253 ψήφους.

Ωστόσο, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπήρξε διαφωνία σχετικά με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει προσθήκη ερμηνευτικής δήλωσης στο άρθρο 86, ώστε να έχει αναδρομική ισχύ η διάταξη.

Η ΝΔ χαρακτήρισε ως εξόχως προβληματική και επικίνδυνη την εκ των υστέρων ποινική δίωξη υπουργών, καθώς μπορεί να δημιουργήσει πολιτικό περιβάλλον ρεβανσισμού.

Προκειμένου να θεωρηθεί αναθεωρητέα η διάταξη χρειάζεται να λάβει 180 ψήφους. Σημειώνεται πως στην προηγούμενη αναθεωρητική Βουλή δεν πέρασε για μία ψήφο τον πήχη καθώς ψηφίστηκε από 179 βουλευτές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.