Quantcast
ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν υπάρχουν οι 180» - enikonomia.gr
share

ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν υπάρχουν οι 180»

δημοσιεύτηκε:

Ως «τη μόνη προοπτική λύτρωσης για το λαό και τον τόπο, που είναι η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία» χαρακτηρίζει η Κουμουνδούρου την επίσπευση της έναρξης της διαδικασίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. «Η απόφαση –σε συνεννόηση με την τρόικα- να επισπευστεί η προεδρική εκλογή, αποτελεί απέλπιδα προσπάθεια να κρυφτούν τα νέα μέτρα και να εκβιαστεί η ψήφος των βουλευτών. Δεν θα τα καταφέρουν» τονίζεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και επισημαίνεται ότι όπως προκύπτει και από τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό «δεν προκύπτει κυβερνητική πλειοψηφία αντίστοιχη του ελάχιστου αριθμού των 180 βουλευτών που απαιτεί το Σύνταγμα για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας».

Σε μια εμφανή προσπάθεια να εμποδίσει την εκλογή Προέδρου η Κουμουνδούρου προχωρά το αμέσως επόμενο διάστημα σε σειρά πρωτοβουλιών ώστε να μην εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή. 

Ο Αλέξης Τσίπρας, όπως είχε προγραμματιστεί, αναμένεται να συναντηθεί εντός της εβδομάδας με τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, προκειμένου να σηματοδοτήσουν τη συμπόρευση των δύο κομμάτων στη μη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και σε κυβερνητική συνεργασία μετά από τυχόν εκλογές. Οι πληροφορίες του Real.gr επιμένουν, μάλιστα, πως αν οι εκλογές δεν γίνουν άμεσα δεν θα πρέπει να αποκλειστεί κοινή κάθοδος ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ, με το κάθε κόμμα πάντως να διατηρεί την πολιτική και οργανωτική του αυτονομία. 

Οι «τρεις χάριτες» , πρώην ΑΝΕΛΛ

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί και με ανεξάρτητους βουλευτές. Οι πληροφορίες του Real.gr επιμένουν πως μετά την Χρυσούλα Γιαταγάνα ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί και με δυο ακόμα ανεξάρτητες βουλευτίνες, προερχόμενες από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, τη Ραχήλ Μακρή και τη Μίκα Ιατρίδη. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι «τρεις χάριτες» που προέρχονται από τους ΑΝΕΛΛ θα συμμετάσχουν κατά πάσα πιθανότητα και στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να συναντηθεί και με άλλους ανεξάρτητους βουλευτές, που αφήνουν ανοιχτό ακόμα και να ψηφίσουν Πρόεδρο, όπως ο Πάρης Μουτσινάς προκειμένου να τους μεταπείσει. Η ηγεσία της Κουμουνδούρου εξακολουθεί να εκτιμά ότι είναι σχεδόν αδύνατη η συγκέντρωση των 180 βουλευτών, ιδίως μετά τις τελευταίες εξελίξεις με την παράταση του Μνημονίου και τα νέα μέτρα που αναπόφευκτα θα ληφθούν. Θέτει δε ως πρώτο πολιτικό στόχο τη μη εκλογή Προέδρου και τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

Πρόγραμμα για τουρισμό, ομιλίες σε Ηράκλειο και Λάρισα

Ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει σήμερα το πρόγραμμά του για τον τουρισμό, με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα. Ο Πρόεδρος του κόμματος το Σάββατο θα μιλήσει στο περιφερειακό Συνέδριο του κόμματός του στην Κρήτη και την Κυριακή σε αντίστοιχο Συνέδριο της Θεσσαλίας στη Λάρισα.


Πηγή: Real.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.