Quantcast
ΣΥΡΙΖΑ: Εσκεμμένη η διαστρέβλωση δηλώσεων για κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών - enikonomia.gr
share

ΣΥΡΙΖΑ: Εσκεμμένη η διαστρέβλωση δηλώσεων για κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών

δημοσιεύτηκε:

Για εσκεμμένη και ανεύθυνη διαστρέβλωση των δηλώσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τις εναλλακτικές επιλογές κάλυψης των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας κατηγορούν την κυβέρνηση πηγές της Κουμουνδούρου.

Αφορμή για τη νέα κόντρα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και του υπουργού Επικρατείας Δ.Σταμάτη, αποτέλεσε νέα δήλωση του υποψηφίου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Τόλιου , πως οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας θα μπορούν να καλυφθούν με έντοκα γραμμάτια στα οποία θα επενδύσουν σε εθελοντική βάση οι Έλληνες καταθέτες και επενδυτές.

O υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης υποστήριξε με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα πως ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν θα προχωρήσει μόνο σε διακοπή πληρωμής τόκων, οδηγώντας τη χώρα σε χρεοκοπία, αλλά και σε εσωτερικό δανεισμό, χρησιμοποιώντας τις καταθέσεις των Ελλήνων».

Πηγές από την Κουμουνδούρου κάνουν λόγω για πρωτοφανή διαστρέβλωση των δηλώσεων του κ. Τόλιου, σημειώνοντας πως το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενο στις εκδόσεις εντόκων δεν είπε κάτι το οποίο δεν ισχύει και σήμερα. Εκφράζουν δε την απορία τους για το «μέγεθος της ανευθυνότητας» του υπουργού Επικρατείας.

Ειδικότερα στην απάντησή του στον υπουργό Επικρατείας Δημ.Σταμάτη, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει: «Φαίνεται πως σε αυτές τις εκλογές από τη ΝΔ δεν θα ακούσουμε καμιά αλήθεια παρά μόνο Ψέματα. Ο κ. Σαμαράς γνωρίζει πολύ καλά, αφού το έχει κάνει και ο ίδιος, ότι οι κυβερνήσεις προβαίνουν σε έκδοση εντόκων γραμματίων. Το να αποκαλεί αυτήν τη συνήθη πρακτική “κατάσχεση καταθέσεων” συνιστά φτηνή λάσπη. Ας μας απαντήσουν, όμως, επιτέλους: σε τι ακριβώς έχει συμφωνήσει με την τρόικα ότι θα υλοποιήσει μετά τις εκλογές αν γίνει κυβέρνηση;».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.