Quantcast
ΣΥΡΙΖΑ: Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια της Ευρώπης στο πλιάτσικο με τα τεστ - enikonomia.gr
share

ΣΥΡΙΖΑ: Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια της Ευρώπης στο πλιάτσικο με τα τεστ

δημοσιεύτηκε:

“Πυρά” κατά του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου για τη δήλωση του για τα τεστ εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Οικονόμου δήλωσε: “Η Ελλάδα στους πρωταθλητές στην Ευρώπη στα τεστ . Οι αριθμοί λένε την αλήθεια” .“Η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις 5 πρώτες χώρες της Ευρώπης σε τεστ” συμπλήρωσε. Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε ότι “η πραγματικότητα για την πανδημία στην Ελλάδα είναι ότι αντιμετωπίζεται με ατομική ευθύνη και ατομικό κόστος”.

Σε ανακοίνωση της με τίτλο: “Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια της Ευρώπης στο πλιάτσικο με τα τεστ κ. Οικονόμου”, η αξιωματική αντιπολίτευση τόνισε ειδικότερα απευθυνόμενη στον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι “η αλήθεια για τα τεστ κ. Οικονόμου είναι ότι σχεδόν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, με διπλάσιους και τριπλάσιους μισθούς, συνταγογραφούνται δωρεάν μοριακά και rapid test και στην Ελλάδα η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη κάνει πλάτες στο μαυραγοριτισμό για να θησαυρίζουν διαγνωστικά κέντρα, υποχρεώνοντας τους πολίτες να πληρώνουν από 10 ευρώ για rapid ως και 60 ευρώ για μοριακά test για να δουν αν έχουν νοσήσει”.

Επιπλέον τόνισε ο ΣΥΡΙΖΑ πως “η αλήθεια για τα τεστ είναι ότι μία μέση 4μελής οικογένεια πρέπει να πληρώνει 240 ευρώ την εβδομάδα για μοριακό τεστ που είναι το μόνο πλήρως αξιόπιστο, όταν μόνο το Νοέμβριο ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα έχασε το 10% της αγοραστικής του δύναμης λόγω ακρίβειας και όταν ένας στους τρεις εργαζόμενους με βάση τα στοιχεία του ΙΝΕ ΓΣΕΕ αμείβεται με τον κατώτατο (650 ευρώ), ενώ ακόμα ένας στους τρεις με λιγότερα από τον κατώτατο”.

Ακόμη αναφέρει πως “η αλήθεια τέλος είναι ότι όταν όλοι οι ειδικοί προειδοποιούν για έκρηξη κρουσμάτων, όταν η χώρα έχει αρνητική πρωτιά θανάτων σε όλη τη Δυτική Ευρώπη, όταν το ΕΣΥ είναι υπό κατάρρευση εδώ και τρεις μήνες με χιλιάδες απώλειες εκτός ΜΕΘ, και η κυβέρνηση δηλώνει αισιόδοξη για την πορεία της πανδημίας, αλλά δυο μέρες μετά καταγράφονται 35.000 κρούσματα, τότε δεν πρόκειται απλά για κυβέρνηση αχρήστων, αλλά για Κυβέρνηση επικίνδυνη για τη ζωή των πολιτών”.

Ως “απάντηση στους πανηγυρισμούς του κ. Οικονόμου», όπως ανέφερε , ο ΣΥΡΙΖΑ επισυνάπτει στην ανακοίνωση του τον «χθεσινό πίνακα για τον αριθμό νεκρών ανά εκατ. κατοίκων τους τελευταίους δύο μήνες, όπου η Ελλάδα έχει διπλάσιο αριθμό απωλειών από το μέσο όρο της Ευρώπης”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.