Quantcast
ΣΥΡΙΖΑ: Όλες οι αλλαγές που ετοιμάζει ο Κασσελάκης σε θέσεις – κλειδιά – Ποιοι θα απαρτίζουν το Εκτελεστικό Γραφείο - enikonomia.gr
share

ΣΥΡΙΖΑ: Όλες οι αλλαγές που ετοιμάζει ο Κασσελάκης σε θέσεις – κλειδιά – Ποιοι θα απαρτίζουν το Εκτελεστικό Γραφείο

δημοσιεύτηκε:

Έπειτα από τέσσερις ημέρες έντονου παρασκηνίου στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ζυμώσεων και φορτισμένου κλίματος οι εύθραυστες ισορροπίες παραμένουν στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Ένα από τα ερωτήματα που παραμένουν είναι πώς θα καταφέρουν τα «αντίπαλα στρατόπεδα» όπως αυτά αναδείχθηκαν μετά τις τελευταίες εξελίξεις, να πορευθούν έως τις ευρωεκλογές.

«Η εικόνα του συνεδρίου δεν ήταν καλή» παραδέχτηκε ο Γιώργος Τσίπρας μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ενώ η επόμενη μάχη αναμένεται να δοθεί στα κομματικά όργανα με φόντο τις αλλαγές που θέλει να κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης.

Το κακό κλίμα θα επιχειρήσει να αναστρέψει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή» ετοιμάζεται να προχωρήσει άμεσα σε αλλαγές που αφορούν σε πολιτικές θέσεις – κλειδιά. Στον σχεδιασμό του δεν μπορεί παρά να περιλαμβάνεται η συγκρότηση του Εκτελεστικού Γραφείου, το οποίο είχε συνεδριάσει ελάχιστες φορές με τη συμμετοχή ακόμη της Έφης Αχτσιόγλου. Παρά τις αρνήσεις του να το ενεργοποιήσει, πλέον υπάρχει η πολιτική απόφαση του συνεδρίου που τον δεσμεύει. Το ζητούμενο είναι το συγκεκριμένο όργανο να αποκτήσει ρόλο «πρωινού καφέ», που θα καθορίζει καθημερινά τη «γραμμή» στα θέματα της επικαιρότητας.

Σε αυτό πέρα από τον πρόεδρο του κόμματος εντάσσονται, ο γραμματέας της κεντρικής επιτροπής και ο αναπληρωτής του, ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, καθώς και έως τρία μέλη της ΠΓ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να συμπεριλάβει στο εκτελεστικό, τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας Σωκράτη Φάμελλο, τον Νίκο Παππά, τη Ρένα Δούρου, αλλά και τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Εκ της θέσεως της θα μετέχει και η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, Θεοδώρα Τζάκρη. Πληροφορίες θέλουν τον Γιώργο Τσίπρα να μην έχει τη θέση του διευθυντή της ΚΟ του κόμματος καθώς έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να δώσει τη μάχη των ευρωεκλογών. Στο ευρωψηφοδέλτιο αναμένεται να βρεθεί και η Δώρα Αυγέρη.

Ο Στέφανος Κασσελάκης κέρδισε τη μάχη του χειροκροτήματος στο συνέδριο, ωστόσο γνωρίζει καλά πως αν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν είναι καλό και αλλάξει ο πολιτικός χάρτης, με τον ΣΥΡΙΖΑ να περνά στην τρίτη θέση, θα αμφισβητηθεί ξανά. Το restart δεν θα είναι εύκολο καθώς έχει απέναντί του συγκροτημένο αντιπολιτευτικό πόλο με την Όλγα Γεροβασίλη επικεφαλής. Οι «μεταγραφές»  στελεχών, όπως η Κατερίνα Νοτοπούλου, η Αθηνά Λινού και ο Χρήστος Σπίρτζης καταδεικνύουν πως επιτεύχθηκε μια ικανοποιητική συσπείρωση. Είναι γεγονός ωστόσο ότι η αντιπρόεδρος της Βουλής και κατ’ επέκταση ο Αλέξης Τσίπρας δεν κατάφεραν να συνενώσουν όλα τα κομμάτια της παλαιάς προεδρικής φρουράς.

Ο Νίκος Παππάς, ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Γιώργος Τσίπρας τράβηξαν τον δικό τους δρόμο που τους ανέδειξε σε κερδισμένους του συνεδρίου με την πρόταση αναβολής των εκλογών που εγκρίθηκε από το συνέδριο. Η κυρία Γεροβασίλη δεν προτίθεται να φτιάξει κάποια δική της πλατφόρμα προκειμένου να αντιπολιτευθεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι γεγονός όμως ότι θα τον παρακολουθεί στενά αν ο πρόεδρος κινείται με συλλογικό τρόπο. Οι εσωτερικοί ανασχηματισμοί που ετοιμάζονται δεν φαίνεται να αφορούν στην αντιπρόεδρο της Βουλής.

Όλοι αναγνωρίζουν πως το συνέδριο που ολοκληρώθηκε δεν είχε καμία σχέση με το κόμμα που συγκροτήθηκε δύο χρόνια πριν. Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν καθαρό πως δεν είχε τον έλεγχό του και η παρέμβασή του για προσφυγή στη βάση φάνηκε πολύ γρήγορα ότι δεν είχε τύχη. Τι πέτυχε ο πρώην πρωθυπουργός; Τραβώντας μια διακριτή κόκκινη γραμμή ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπορεί να χρησιμοποιεί πια το πολιτικό του κεφάλαιο.

Κασσελάκης: Λάθος να μην εμφανιστεί ο Τσίπρας στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Συνέντευξη στην ΕΡΤ παραχώρησε ο Στέφανος Κασσελάκης, μία μέρα μετά τη λήξη του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Κασσελάκης, είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν τον είχε ενημερώσει νωρίτερα για την παρέμβασή του που δρομολόγησε εξελίξεις.

Όπως ανέφερε, ένα λεπτό πριν από την ανάρτηση ο διευθυντής του πήρε τηλέφωνο τον διευθυντή του δικού του γραφείου.

Σέβομαι την πρωτοβουλία του τέως προέδρου. Ήταν λάθος να μην εμφανιστεί στο συνέδριο. Χιλιάδες μέλη ήθελαν να τον ακούσουν, είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Μπορείτε να ρωτήσετε τον ίδιο τι σκεφτόταν και τι θέλει να κάνει από εδώ και πέρα» ανέφερε στη συνέχεια.

Επίσης ο κ. Κασσελάκης σημείωσε ότι ο κύκλος του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ 2015-2019 έχει κλείσει. Αρχίζει ένας νέος κύκλος υπό την ηγεσία μου και έτσι θα πορευτούμε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.