Quantcast
ΣΥΡΙΖΑ: Ντόμινο εξελίξεων μετά την προσφυγή Κασσελάκη σε τετραπλή εσωκομματική κάλπη - Τα ονόματα που ακούγονται - enikonomia.gr
share

ΣΥΡΙΖΑ: Ντόμινο εξελίξεων μετά την προσφυγή Κασσελάκη σε τετραπλή εσωκομματική κάλπη – Τα ονόματα που ακούγονται

δημοσιεύτηκε:

Ο Στέφανος Κασσελάκης αποδέχθηκε την πρόκληση του Αλέξη Τσίπρα και ανακοίνωσε από το βήμα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ που διεξάγεται στο κλειστό του Tae Kwon Do ότι προσφεύγει στη βάση του κόμματος, τα μέλη και τους φίλους του κόμματος, για να επανεκλεγεί.

ΣΥΡΙΖΑ: Ολόκληρη η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στο Συνέδριο

Ποια είναι όμως η διαδικασία για τη νέα εσωκομματική διαδικασία εκλογών στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Το πρώτο θέμα που πρέπει να απαντηθεί είναι το ποιος θα σηκώσει το… γάντι του Στέφανου Κασσελάκη και θα βρεθεί αντίπαλός του στις κάλπες.

Τα ονόματα που είναι στο τραπέζι

Το πρώτο όνομα που ακούγεται ως ενδεχόμενος υποψήφιος είναι αυτό του Διονύση Τεμπονέρα, ο οποίος χθες εμφανίστηκε χαμογελαστός κατά την έναρξη του συνεδρίου και αποχώρησε εξίσου χαμογελαστός μετά το τέλος της ομιλίας του κ. Κασσελάκη. Εξίσου χαμογελαστοί ήταν, σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, τόσο ο Σωκράτης Φάμελλος όσο και η Όλγα Γεροβασίλη. Είναι δύο στελέχη που πιθανολογείται πως θα μπορούσαν να τεθούν στην κρίση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ένας ως επικεφαλής της ΚΟ κράτησε τις ημέρες της έντασης σε χαμηλούς τόνους ενώ η κ. Γεροβασίλη “σήκωσε” τη δυσαρέσκεια των στελεχών της ΠΓ για το ερωτηματολόγιο που αφορούσε τη φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται πως οι σχέσεις του Διονύση Τεμπονέρα με τον Στέφανο Κασσελάκη είχαν ψυχρανθεί ήδη από την εκδήλωση μαζί με την Έφη Αχτσιόγλου και τον Μανώλη Χριστοδουλάκη, ενώ χθες έγινε γνωστό πως ο κ. Κασσελάκης μέσω του διευθυντή του απέλυσε τον κ. Τεμπονέρα από τη θέση του επιστημονικού συνεργάτη της ΚΟ του κόμματος.

Οι τετραπλές κάλπες

Το δεύτερο θέμα “κλειδί” είναι ο τόπος και ο χρόνος. Με βάση την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη οι κάλπες που θα στηθούν θα είναι τετραπλές. Κατά πάσα πιθανότητα στα μέσα Μαρτίου (ίσως την 17η Μαρτίου), θα γίνουν οι εκλογές των νομαρχιακών και συντονιστικών των οργανώσεων μελών (που είχαν αναβληθεί) και εκεί θα “κουμπώσει” και η εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής όσο και η εκλογή του προέδρου.

Ήδη είχε αποφασιστεί ότι οι εκλογές των Οργανώσεων Μελών θα ήταν υβριδικές – δηλαδή και με κανονικές και με ψηφιακές κάλπες. Για αυτό άλλωστε αναβλήθηκαν αρχικά καθώς δεν υπήρχαν οι κατάλληλες δικλείδες ασφαλείας. Αν δεν επιλέξουν αυτόν τον τρόπο για την εκλογή προέδρου, η Κουμουνδούρου έχει ήδη την τεχνογνωσία και τον εξοπλισμό από τις εσωκομματικές κάλπες που στήθηκαν το περασμένο φθινόπωρο.

Η παρέμβαση Τσίπρα και τα “πηγαδάκια”

Λίγο πριν αρχίσει το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον Στέφανο Κασσελάκη να ανανεώσει την εντολή με προσφυγή στη βάση, προειδοποιώντας ότι αλλιώς το κόμμα οδηγείται σε εκλογική αποτυχία. «Δεν μπορώ ούτε να παραμείνω σιωπηλός, ούτε όμως και να παραβρεθώ σε ένα συνέδριο που έχει δρομολογηθεί ώστε να αγνοήσει τα κρίσιμα προβλήματα εν ονόματι μιας επίπλαστης αισιοδοξίας» επεσήμανε ο πρώην πρόεδρος του κόμματος.

Την ίδια ώρα, δεν ήταν λίγα τα στελέχη που συζητούσαν σε πηγαδάκια τις εξελίξεις που προέκυψαν. «Τι εκλογές να κάνουμε; Εδώ δεν μπορούμε να κάνουμε ταξιθεσία 10 ατόμων» έλεγε ο Απόστολος Γκλέτσος. Σε ανάλογο πηγαδάκι ο Νίκος Κοτζιάς είπε «Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τίποτα από αυτά που γίνονται». Πρέπει να σημειωθεί πως ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε ονομαστικά στον πρώην υπουργό Εξωτερικών και τον ευχαρίστησε από το βήμα για την παρουσία του στο συνέδριο.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.