Quantcast
Σύσκεψη με τους αρχηγούς της ελληνικής και της αλβανικής Αστυνομίας για την εγκληματικότητα - enikonomia.gr
share

Σύσκεψη με τους αρχηγούς της ελληνικής και της αλβανικής Αστυνομίας για την εγκληματικότητα

δημοσιεύτηκε:

Το οργανωμένο έγκλημα και το ζήτημα των νέων μεταναστευτικών ροών, συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, στη σύσκεψη με τους αρχηγούς της ελληνικής και της αλβανικής αστυνομίας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα Ιωάννινα.

Ο αρχηγός της ΕΛΑΣ αντιστράτηγος Δημήτρης Τσακνάκης σε δηλώσεις του ανέφερε ότι η σύσκεψη με το νέο αρχηγό της αλβανικής αστυνομίας είχε και συμβολικό χαρακτήρα, πρόσθεσε δε πως επιβεβαιώθηκαν οι άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο υπηρεσιών. Επεσήμανε ότι η παρουσία των δύο αρχηγών,«είχε την έννοια της ενθάρρυνσης αυτής της συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα».

Κατά τη σύσκεψη οι δύο αρχηγοί και οι αξιωματικοί που συμμετείχαν, αντάλλαξαν πληροφορίες και τοποθετήθηκαν για ζητήματα που απασχολούν την διασυνοριακή συνεργασία σε επίπεδο αστυνόμευσης.

Ο αρχηγός της ΕΛΑΣ τόνισε ότι η ανταλλαγή πληροφοριών και οι διαπροσωπικές σχέσεις, ειδικά σε όμορες χώρες, είναι θέμα πολύ σημαντικό.

Από πλευράς του ο αρχηγός της αλβανικής αστυνομίας ευχαρίστησε τον Έλληνα ομόλογό του για την πρόσκληση για τη σημερινή συνάντηση και είπε ότι η συνεργασία των αστυνομιών των δύο χωρών είναι εξαιρετική μέχρι στιγμής.

«Είμαστε ανοικτοί και διαθέσιμοι να συνεργαστούμε σε κάθε επίπεδο, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το οργανωμένο έγκλημα, με δεδομένο πως είναι πολλά τα κοινά προβλήματα μας», τόνισε ο Χακί Κάκο και πρόσθεσε:

«Η συνεργασία των Αστυνομιών των δύο χωρών είναι επιβεβλημένη για την ασφάλεια των πολιτών μας».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.