Quantcast
SZ: Η συμμετοχή στην επανάσταση Βαρουφάκη στοιχίζει 12 ευρώ - enikonomia.gr
share

SZ: Η συμμετοχή στην επανάσταση Βαρουφάκη στοιχίζει 12 ευρώ

δημοσιεύτηκε:

H Süddeutsche Zeitung του Μονάχου υπενθυμίζει ότι η «πρεμιέρα Βαρουφάκη» στο θέατρο Volksbühne του Βερολίνου έγινε στο «κόκκινο σαλόνι», όπου βεβαίως «το κόκκινο στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι απλώς ένα χρώμα, αλλά ολόκληρη κοσμοθεωρία».

Σημειώνει όμως επίσης ότι «η συμμετοχή στην επανάσταση στοιχίζει 12 ευρώ» εννοώντας το εισιτήριο για όσους ήθελαν να δουν από κοντά τον Γιάνη Βαρουφάκη. Αλλά το ουσιαστικό ζήτημα είναι άλλο: «Τί θέλει ο Βαρουφάκης; Σε κάθε περίπτωση περισσότερη δημοκρατία. Επιπλέον μία επανίδρυση της ΕΕ, ένα reset. Η ιδέα που διατυπώνει είναι: ʻΝα εκδημοκρατιστεί η Ευρώπη. Η δημοκρατία δεν μπορεί να είναι πολυτέλεια, την οποία απολαμβάνουν οι πιστωτές, αλλά στερούνται οι οφειλέτεςʼ».

Ο αρθρογράφος υποστηρίζει ότι πολλά από τα αιτήματα που διατυπώνει ο Γιάνης Βαρουφάκης θυμίζουν παλαιότερες προτάσεις του Κόμματος των Πειρατών, το οποίο έχει περιπέσει πλέον σε αφάνεια.

«Να μεταδίδονται ζωντανά μέσω Ίντερνετ οι συναντήσεις των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων. Να δημοσιεύονται όλα τα (σχετικά) έγγραφα. Ταυτόχρονα να ενισχυθεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Από την άλλη πλευρά, να μοιράζεται την ισχύ του και με τα εθνικά κοινοβούλια. Πώς μπορούν να γίνουν όλα αυτά με όρους ρεάλπολιτικ, δεν αναφέρεται στο μανιφέστο» καταλήγει το σχόλιο.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.