Quantcast
SZ: Η Τρόικα δεν είναι εχθρός, η παρουσία της όμως είναι επιβαρυντική - enikonomia.gr
share

SZ: Η Τρόικα δεν είναι εχθρός, η παρουσία της όμως είναι επιβαρυντική

δημοσιεύτηκε:

Η γερμανική Süddeutsche Zeitung στρέφει σήμερα το βλέμμα της στην Κύπρο και τις προσπάθειες που κατέβαλε η Μεγαλόνησος τα δυο τελευταία χρόνια για να εξέλθει από την οικονομική κρίση, σχολιάζοντας: «Η Κύπρος εξήλθε απροσδόκητα γρήγορα από την ύφεση. Το 2013 η χώρα της ευρωζώνης βρισκόταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Τον Μάρτιο εκπνέει το πρόγραμμα βοήθειας της ΕΕ. Η Τρόικα θα αποχωρήσει τότε. Η χώρα θέλει να συνεχίσει μόνη της».

Η εφημερίδα προχωρά και σε μια σύγκριση με την Ελλάδα, σημειώνοντας ότι «οι Έλληνες αντιμετώπισαν χλευαστικά την Τρόικα ως κατακτητή. Οι Ελληνοκύπριοι αντέδρασαν πιο ισορροπημένα.

‘Η Τρόικα δεν είναι εχθρός, η παρουσία της όμως είναι επιβαρυντική’, έχει πει ο Γεωργιάδης (σσ. υπ. Οικονομικών Κύπρου). Τον Μάρτιο του 2016 εκπνέει το πρόγραμμα διάσωσης. ‘Θα συνεχίσουμε μόνοι μας’, λέει ο υπουργός Οικονομικών.

Ο οικονομολόγος χτίζει γέφυρες: ‘Είναι λυπηρό ότι έπρεπε να αιτηθούμε ευρωπαϊκής βοήθειας. Τους όρους όμως δεν μας τους επέβαλαν τρίτοι.Οι μεταρρυθμίσεις αυτές ήταν αναγκαίες’».
Εκτενείς είναι σήμερα οι αναφορές του γερμανικού τύπου και στη χθεσινή επιχείρηση των ελληνικών αρχών στην Ειδομένη προκειμένου να απομακρυνθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν μπλοκάρει επί εβδομάδες την σιδηροδρομική γραμμή.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.