Quantcast
SZ: Με έμφραγμα μυοκαρδίου η Ελλάδα! - enikonomia.gr
share

SZ: Με έμφραγμα μυοκαρδίου η Ελλάδα!

δημοσιεύτηκε:

Το ένα τρίτο του πληθυσμού δεν έχει καμία ασφάλιση υγείας αναφέρει η Suddeutsche Zeitung  φέροντας ως παράδειγμα τον κ. Δημήτρη ο οποίος δεν είχε χρήματα να πληρώσει το ασθενοφόρο με αποτέλεσμα να τον βάλουν φυλακή παρά την καρδιακή προσβολή που είχε υποστεί.

Ειδικότερα όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα ο 65χρονος κ. Δημήτρης δεν έχει ασφάλιση υγείας και έπασχε από μια σοβαρή καρδιακή πάθηση με αποτέλεσμα να έπρεπε να εξετάζεται κάθε τέσσερις εβδομάδες.

Ο ιατρός του κ. Γ.Β. σταμάτησε να τον βλέπει να έρχεται και μετά από έξι μήνες τον είδε και πάλι να περιμένει στην κατάμεστη αίθουσα αναμονής σε άθλια κατάσταση.

Ο κ. Δημήτρης νοσηλεύτηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας αλλά επειδή δεν είχε να πληρώσει τον λογαριασμό μπήκε στη φυλακή για 4,5 μήνες εξαιτίας των ανεξόφλητων λογαριασμών προς το νοσοκομείο.

«Αυτή είναι η Ελλάδα του 2015» αναφέρει στη SZ ο γιατρός Γ. Β.


Ανώτερος γιατρός με μηνιαίο μισθό 1.200 ευρώ!

Ακούγεται σαν μια υπερβολή αλλά πιστοποιείται επίσημα από το ελληνικό τμήμα των «Γιατρών του Κόσμου» έχει το 2012 όλοι οι γιατροί τους έφυγαν από την Ουγκάντα, το Αφγανιστάν και άλλες χώρες του Τρίτου Κόσμου επειδή η ίδια η Ελλάδα είναι μία από τις πληγείσες περιοχές.

Οι περικοπές στον τομέα της Υγείας σύμφωνα με το επίσημο κατάλογο περιλαμβάνουν πως το 30% του πληθυσμού δεν έχει καμία ασφάλιση υγείας, οι μισοί από του γιατρούς απολύθηκαν, οι πτέρυγες ων νοσοκομείων δεν μπορούν να λειτουργήσουν, το ποσοστό της βρεφικής θνησιμότητας μεταξύ του 2008-2010 έχει αυξηθεί σε ποσοστό 43% ενώ ο αριθμός των αυτοκτονιών έχει υπερδιπλασιαστεί αναφέρει η SZ.

Ο Γ. Β. είναι καρδιολόγος και εργάζεται ως βοηθός ιατρικός διευθυντής για 1.200 ευρώ το μήνα σε νοσοκομείο της Αθήνας. Από το 2009 όλο και περισσότεροι ασθενείς δεν τον επισκέπτονται για τον τακτικό ιατρικό έλεγχο καθώς είναι άνεργοι και ανασφάλιστοι. Έτσι ο κ. Γ. Β. πήρε την απόφαση και άνοιξε μια κλινική με μερικούς συναδέλφους του και πολλούς εθελοντές.

Γιώργος Vichas είναι καρδιολόγος, εργάζεται ως βοηθός ιατρικός διευθυντής για 1200 ευρώ το μήνα σε νοσοκομείο της Αθήνας. Από το 2009 , όλο και περισσότεροι από τους ασθενείς του δεν ήρθε με τις σπουδές τους. Επειδή ήταν άνεργοι και έτσι ανασφάλιστοι. Έτσι Vichas πήρε μια νύχτα την απόφαση: Τότε θα είμαι μακριά τώρα σε αυτά. 2011 άνοιξε αυτή την κλινική μαζί με μερικούς συναδέλφους και πολλοί εθελοντές. Παράλληλα οι παροχές Υγείας είναι Δωρεάν!

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.