Quantcast
SZ: Σόιμπλε και Τσίπρας ανοίγουν παλιές πληγές - enikonomia.gr
share

SZ: Σόιμπλε και Τσίπρας ανοίγουν παλιές πληγές

δημοσιεύτηκε:

«Ο Τσίπρας και ο Σόιμπλε ανοίγουν παλιές πληγές» γράφει η Süddeutsche Zeitung. Το θέμα του ΔΝΤ εμφανίζεται συνέχεια, στο ελληνικό Κοινοβούλιο, από τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα στις βραδινές ειδήσεις, τώρα και στο Νταβός.

Δεν θα μπορούσαν οι Ευρωπαίοι να τακτοποιήσουν την ελληνική κρίση χωρίς το ΔΝΤ; γράφει η εφημερίδα επισημαίνοντας πως ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ δεν άφησε το συντονιστή της συζήτησης να αποτελειώσει τη φράση με ένα «όχι» και κουνώντας το κεφάλι. «Έδειξε προς την Λαγκάρντ στο ακροατήριο. Αυτή ως ΥΠΟΙΚ της Γαλλίας και ο ίδιος δεν επιθυμούσαν τη συμμετοχή του ΔΝΤ, όμως το αποφάσισε η Μέρκελ και είχε δίκιο» γράφει η εφημερίδα.

Ο Αλ. Τσίπρας, που καθόταν δίπλα στον Σόιμπλε βλέπει τα πράγματα διαφορετικά, συνεχίζει η εφημερίδα «Δεν είμαστε σνομπ», δήλωσε. Μετά από μακρά συζήτηση συμφωνήθηκε το ΔΝΤ να παραμείνει, η Αθήνα συμφώνησε. Ο Τσίπρας δήλωσε ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις μεταξύ των συμμετεχόντων θεσμών για τη συνέχεια.

Το μήνυμα ήταν ότι τα πράγματα δεν είναι εύκολα όταν η ΕΚΤ, η Επιτροπή, οι ΥΠΟΙΚ και το ΔΝΤ συζητούν και πρέπει να συμφωνήσουν σε συμβιβασμούς. υπογραμμίζει και τονίζει πως την περίοδο αυτή υπάρχει διαμάχη της Αθήνας με τους δανειστές για το συνταξιοδοτικό.. Ο Σόιμπλε τόνισε ότι για να πάρει η Αθήνα περαιτέρω πιστώσεις το ΔΝΤ πρέπει να παραμείνει, αλλιώς πρέπει να ξαναζητήσει ψηφοφορία από το γερμανικό Κοινοβούλιο και δεν θα το κάνει γιατί καθένας θα τον ρωτήσει αν τρελάθηκε. Θα είναι σα να γυρίζει με ένα αναμμένο κερί σε ένα δωμάτιο γεμάτο δυναμίτη.

Ο Τσίπρας είπε ότι πρέπει να ξεφορτωθούν το δυναμίτη και μετά να ανάψουν το κερί έγραψε η εφημερίδα, υπογραμμίζοντας πως στο προσφυγικό πλησίασαν οι απόψεις τους. Ο Σόιμπλε ζήτησε αλληλεγγύη με τις χώρες που έχουν εξωτερικά σύνορα της ΕΕ και οικονομική βοήθεια προς τις χώρες προέλευσης για να μειωθεί η πίεση προς τα εξωτερικά σύνορα, ένα σχέδιο Μάρσαλ. Πρέπει να γίνει γρήγορα από το συνασπισμό των πρόθυμων κρατών, έγραψε η εφημερίδα…

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.