Quantcast
SZ: Συζητείται η αυστηροποίηση του νόμου περί απελάσεων - enikonomia.gr
share

SZ: Συζητείται η αυστηροποίηση του νόμου περί απελάσεων

δημοσιεύτηκε:

Σχόλιο της Süddeutsche Zeitung επικεντρώνεται στη συζήτηση που έχει ξεκινήσει σχετικά με τη δυνατότητα απέλασης αιτούντων άσυλο που έχουν διαπράξει αξιόποινες πράξεις.

Η εφημερίδα σημειώνει: «Μετά τα ντροπιαστικά έκτροπα που έγιναν στην Κολωνία συζητείται η αυστηροποίηση του νόμου περί απελάσεων. Πρόκειται για μια φθηνή και άχρηστη απαίτηση. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, δεν υπάρχει προστασία των αιτούντων άσυλο όταν διαπράττουν σημαντικές αξιόποινες πράξεις. Εάν ανάμεσα στους δράστες υπάρχουν αιτούντες άσυλο, τότε είναι οι ίδιοι που συνέβαλαν στο να τους αφαιρεθεί η προστασία και θα μπορούσαν να απελαθούν».

Και το σχόλιο συνεχίζει: «Εάν -κι εδώ αρχίζει το πραγματικό πρόβλημα- οι αρχές δεν έχουν συλλάβει τους δράστες, δεν τους γνωρίζουν, δεν ξέρουν ούτε που να ψάξουν. Κάποιους υπόπτους τους άφησαν ελεύθερους τη νύχτα των επεισοδίων επειδή δεν είχαν υπηρεσιακό αυτοκίνητο για να τους μεταφέρουν στα κρατητήρια. Έγιναν λάθη επί λαθών τόσο από την τοπική αστυνομία, που ήταν υπεύθυνη για την πλατεία στον καθεδρικό ναό, όσο και από την ομοσπονδιακή αστυνομία, που είναι υπεύθυνη για τον σιδηροδρομικό σταθμό».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.