Quantcast
SZ: Το σοκ του Βερολίνου - enikonomia.gr
share

SZ: Το σοκ του Βερολίνου

δημοσιεύτηκε:

Η Süddeutsche Zeitung κάνει λόγο στο πρωτοσέλιδό της για «Το σοκ του Βερολίνου», θέτοντας αγωνιώδη ερωτήματα για την ταυτότητα του δράστη που κατηύθυνε το φορτηγό μέσα στο πλήθος που βρισκόταν συγκεντρωμένο στη χριστουγεννιάτικη αγορά της «Εκκλησίας της Μνήμης»

Σε σχετικό σχόλιο στις εσωτερικές της σελίδες η εφημερίδα του Μονάχου επιχειρεί να αναζητήσει τη ρίζα και τους σκοπούς της τρομοκρατίας, εκτιμώντας ότι στον τόπο του εγκλήματος έδρασε «ένας δολοφόνος, όχι κάποιος πολεμιστής για τη θρησκεία, την ελευθερία ή κάποιος που αντιστέκεται στο σύστημα. Η τρομοκρατία δεν είναι ιδεολογία.

Η τρομοκρατία αναπτύσσεται εκεί που το μίσος υπερισχύει της λογικής. Αυτό καθίσταται εξαιρετικά σαφές σε πράξεις μαζικής δολοφονίας με επιθέσεις αυτοκτονίας, στις οποίες το μίσος του δράστη εναντίον των άλλων είναι ισχυρότερο από την αγάπη για την ίδια του τη ζωή. Το να είναι κανείς άνθρωπος δεν ορίζεται με τον θάνατο αλλά με τη ζωή. Όποιος μισεί τόσο πολύ ώστε να προτιμά τον φόνο και τον θάνατο από τη ζωή έχει εγκαταλείψει την ανθρώπινη σφαίρα».

Η εφημερίδα του Μονάχου απευθύνει μια προειδοποίηση: «Ειδικά στην ανοιχτή κοινωνία, που παίρνει ζωή από την ελευθερία της έκφρασης, η τρομοκρατία δεν επιτρέπεται να γίνει πρόφαση ώστε στο πλαίσιο της υποτιθέμενης άμυνας εναντίον της (σ.σ. τρομοκρατίας) να επιτεθούμε στα ίδια τα θεμέλια της κοινωνίας».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.