Quantcast
SZ: Τώρα πρέπει να αποσαφηνιστεί το θέμα του πρωτογενούς πλεονάσματος - enikonomia.gr
share

SZ: Τώρα πρέπει να αποσαφηνιστεί το θέμα του πρωτογενούς πλεονάσματος

δημοσιεύτηκε:

Για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Αθήνας και δανειστών η Süddeutsche Zeitung σημειώνει ότι από γερμανικής πλευράς, το ζήτημα του ελληνικού πρωτογενούς πλεονάσματος πρέπει ακόμη να αποσαφηνιστεί.

Σε αυτό το σημείο άλλωστε διαφωνούν ΔΝΤ και Σόιμπλε. Το μεν Ταμείο, σύμφωνα με την εφημερίδα προκρίνει αυξομειώσεις στο ελληνικό πρωτογενές πλεόνασμα για τα επόμενα χρόνια ενώ ο Β. Σόιμπλε τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ ενός σταθερού πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5%.
«Οι εργασίες συνεχίζονται» διατείνεται το γερμανικό υπ. Οικονομικών έχοντας το βλέμμα στραμμένο στο κλείσιμο της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος στο Eurogroup της 22ης Μαΐου.

Μόνο μετά ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης θα μπορεί να καταβληθεί η επόμενη δανειακή δόση, σημειώνει η SZ, προσθέτοντας ότι, δεδομένου ότι η Ελλάδα τον Ιούλιο πρέπει να πληρώσει υπέρογκα χρέη, χρειάζεται άμεσα τα χρήματα αυτά. «Βέβαια υπάρχει επίσης κι ένα σχέδιο Β: Εάν το ΔΝΤ παρά τα όσα αναμένονται δεν συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα, τα χρήματα αυτά μπορούν και πάλι να καταβληθούν στην Ελλάδα. Στη συνέχεια όμως το τρέχον πρόγραμμα θα έφτανε στο τέλος του».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.