Quantcast
Τα νησιά είναι πανέτοιμα για την αντιμετώπιση κάθε απειλής - Δείτε βίντεο - enikonomia.gr
share

Τα νησιά είναι πανέτοιμα για την αντιμετώπιση κάθε απειλής – Δείτε βίντεο

δημοσιεύτηκε:

Μήνυμα ισχύος και ύψιστης ετοιμότητας εκπέμπει ο Ελληνικός Στρατός, που συνεχίζει εντατικά το πρόγραμμα των ασκήσεών του. Παράλληλα ο Αρχηγός ΓΕΣ πραγματοποίησε επισκέψεις σε σχηματισμούς του Ανατολικού Αιγαίου.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Μπορεί τα ήρεμα νερά του Αιγαίου να αποτελούν προτεραιότητα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, ωστόσο οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν επαναπαύονται, σύμφωνα με το enikos.gr. Βρίσκονται σε εγρήγορση, με τις ασκήσεις να συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, έτοιμες να ανταποκριθούν σε κάθε πρόκληση που ενδεχομένως προκύψει.

νησιά- απειλές

Από την Ρόδο, και την στην Περιοχή Ευθύνης της 79 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (79 ΑΔΤΕ) «ΜΥΚΑΛΗ», ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης εξέπεμψε μήνυμα ύψιστης ετοιμότητας και ισχύος του Στρατού Ξηράς.

Στον σύντομο χαιρετισμό του, έδωσε τις κατευθυντήριες οδηγίες στο προσωπικό του Σχηματισμού και το συνεχάρη για το έργο το οποίο επιτελεί.

νησιά - απειλές

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Αρχηγός ενημερώθηκε για την αποστολή, τις επιχειρησιακές και τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Σχηματισμού, επισκέφθηκε Μονάδες, στρατιωτικές εγκαταστάσεις και Επιτηρητικά Φυλάκια.

Η επίσκεψη ήρθε λίγες ημέρες μετά τη μεγάλη άσκηση ετοιμότητας που πραγματοποίησαν σχηματισμοί από την Ανωτέρα Στρατιωτική Διοίκηση Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ) «ΑΙΓΕΑΣ», με βολές πυροβολικού και αρμάτων μάχης.

Άνθρωποι και μηχανές δοκιμάστηκαν σκληρά σε σενάρια που προσομοίαζαν με προκλήσεις επί του πεδίου καθώς και στην τακτική χρησιμοποίηση των οπλικών συστημάτων.

Λίγες ημέρες νωρίτερα είχε ολοκληρωθεί η 12ήμερη επιχειρησιακή εκπαίδευση των Σχηματιστών του Δ’ Σώματος Στρατού, κατά τη διάρκεια της οποία πραγματοποιήθηκαν βολές με το σύνολο των οπλικών συστημάτων.

Η επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΣ σε σχηματισμούς στο Ανατολικό Αιγαίο είναι η δεύτερη μέσα στον Απρίλιο, με την προηγούμενη να γίνεται στις 12 Απριλίου, στην Περιοχή Ευθύνης της 96 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (96 ΑΔΤΕ) «ΧΙΟΣ».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.