Quantcast
Τα στελέχη που πλαισιώνουν το «Κίνημα Αλλαγής» του Γ. Παπανδρέου - enikonomia.gr
share

Τα στελέχη που πλαισιώνουν το «Κίνημα Αλλαγής» του Γ. Παπανδρέου

δημοσιεύτηκε:

Στο βασικό σλόγκαν του ΠΑΣΟΚ της 10ετίας του ’70 και στον Ανδρέα Παπανδρέου παραπέμπει η ονομασία του νέου κόμματος που ιδρύει ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο νέος πολιτικός φορέας ονομάζεται «Κίνημα Αλλαγής» και θα προσπαθήσει να συσπειρώσει δυνάμεις του κεντροαριστερού-σοσιαλδημοκρατικού χώρου, διεκδικώντας και την “κληρονομιά” του παλιού ΠΑΣΟΚ. Η ιδρυτική του διακήρυξη θα δοθεί σήμερα στη δημοσιότητα. Αύριο θα γίνει η επίσημη παρουσίαση  του νέου κόμματος, σε ειδική εκδήλωση

Την ιδρυτική διακήρυξη θα υπογράφουν πάνω από 200 στελέχη ΠΑΣΟΚ, πρώην υπουργοί, τουλάχιστον 22 πρώην βουλευτές, γνωστά πρόσωπα της δημόσιας ζωής, καλλιτέχνες, πανεπιστημιακοί κλπ.

Με τη διακήρυξη θα προσδιορίζονται το ιδεολογικό στίγμα και οι κατευθύνσεις του νέου κόμματος, που θα κινείται στο χώρο της “ριζοσπαστικής σοσιαλδημοκρατίας”, εκπέμποντας μεταρρυθμιστικό λόγο.

Η εκλογική του στρατηγική θα εστιασθεί στην προσέλκυση ψηφοφόρων που έχουν μείνει “πιστοί” στο ΠΑΣΟΚ, καθώς κι εκείνων που είχαν στραφεί προς τη ΔΗΜΑΡ και τον ΣΥΡΙΖΑ, ή προσανατολίζονται τώρα προς το Ποτάμι.

Οι αναφορές στο παλιό ΠΑΣΟΚ θα είναι εμφανείς και στη σύνθεση των ψηφοδελτίων, όπου θα συμμετέχουν διακεκριμένα στελέχη και πρώην βουλευτές του Κινήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες υποψήφιοι θα είναι ο Δημήτρης Ρέππας και ο Μιχάλης Καρχιμάκης στη Β’ Αθήνας, ο Παύλος Γερουλάνος στην Α’ Αθήνας, ο Φίλιππος Σαχινίδης στη Λάρισα, ο Θάνος Μωραΐτης στην Αιτωλοακαρνανία, ο Σωκράτης Ξυνίδης στην Ξάνθη, ο Γιώργος Πεταλωτής στη Ροδόπη ή στη Θεσσαλονίκη, ο Συμεών Κεδίκογλου στην Εύβοια.

Αμφίβολο είναι αν θα θέσουν υποψηφιότητα ο Νίκος Σηφουνάκης (στη Λέσβο) και ο Κώστας Τριαντάφυλλος, ο οποίος εξελέγη στη Χίο το 2-12 και τώρα ενδέχεται να μετακινηθεί στην Αττική – εάν τελικά συμμετάσχει στα ψηφοδέλτια του νέου κόμματος.

Ο Γιώργος Παπανδρέου θα είναι υποψήφιος στη Β’ Αθήνας και στο Ηράκλειο.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.