Quantcast
Τα βασικά μέτρα της κυβέρνησης για τους αγρότες - enikonomia.gr
share

Τα βασικά μέτρα της κυβέρνησης για τους αγρότες

δημοσιεύτηκε:

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το ασφαλιστικό, στους αγρότες.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την απορία του, λέγοντας πως «είναι πρωτοφανές που ενώ για πρώτη φορά οι πόρτες της κυβέρνησης είναι ανοιχτές για διάλογο με τους αγρότες, κι όμως, κάποιοι εξ αυτών αρνούνται να προσέλθουν στο τραπέζι».

Ο κ. Τσίπρας περιέγραψε αναλυτικά και τα μέτρα της κυβέρνησης για την προστασία των αγροτών. Όπως είπε στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους θα καθιερωθεί η κάρτα του αγρότη, ενώ εντός της εβδομάδας κατατίθεται το σχέδιο για το νέο πλαίσιο του συνεταιρισμού.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα καθώς θα προστατευθούν και θα υπάρξουν ευνοϊκές ρυθμίσεις. Αυτοί που έχουν να φοβηθούν είναι οι μεσάζοντες και τα κυκλώματα που κερδοσκοπούν.

Ο ίδιος αναρωτήθηκε «σκεφτείτε τι θα κέρδιζε ο αγρότης από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. και τι θα έχανε. Μήπως τη βασική σύνταξη; Με τη δική μας μεταρρύθμιση αντικαθίσταται το 158 της σύνταξης του ΟΓΑ με την Εθνική Σύνταξη των 384 ευρώ».

Αναφερόμενος τέλος στις κινητοποιήσεις τόνισε πως «είναι πράγματι άνθρωποι που βλέπουν τα έσοδά τους να μειώνονται αλλά είναι και άνθρωποι που λαμβάνουν επιδοτήσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Θα προστατεύσουμε τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες».

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.