Quantcast
TAP: Θέλουμε ελληνικές εταιρίες στα έργα - enikonomia.gr
share

TAP: Θέλουμε ελληνικές εταιρίες στα έργα

δημοσιεύτηκε:

Πρωτοβουλίες έχουν  αναληφθεί από την πλευρά της κοινοπραξίας του αγωγού TAP προκειμένου να εξασφαλιστεί η ισότιμη συμμετοχή των ελληνικών εταιρειών στις εργολαβίες του έργου, αναφέρει μεταξύ άλλων επιστολή απάντηση του προέδρου της εταιρείας προς τον υπουργό ΠΑΠΕΝ Π. Λαφαζάνη.

Χθες ο κ. Λαφαζάνης είχε στείλει επιστολή στην οποία ζητούσε να υπάρξει ευνοϊκή μεταχείριση των ελληνικών εταιρειών στους διαγωνισμούς για τις εργολαβίες.

Στην επιστολή απάντηση ο πρόεδρος του ΔΣ του TAP Τζον Άτριλ, ανέφερε ότι έχουν απομακρυνθεί ήδη αχρείαστα εμπόδια στη διαδικασία του διαγωνισμού, δίνεται έμφαση στην τοπική γλώσα και στις προϋποθέσεις εμπειρίας, γίνονται ανακοινώσεις σε τοπικά μέσα ώστε να γνωρίζουν οι τοπικές εταιρείες τις διαδικασίες ενώ έχουν γίνει εκδηλώσεις στις οποίες οι τοπικές εταιρείες έχουν έρθει σε επαφή με τους διεθνείς εργολάβους ήδη πριν τις εκλογές τον περασμένο Ιανουάριο.

Η παρουσία ελληνικών εταιριών σε αρκετές από τις διαγωνιστικές μας διαδικασίες αποδεικνύει ότι τα παραπάνω μέτρα υπήρξαν αποτελεσματικά ως προς την παροχή κάθε ευκαιρίας στις ελληνικές εταιρίες για τη συμμετοχή τους στη διαγωνιστική διαδικασία και προσέφεραν ίσες ευκαιρίες να ανταγωνιστούν ώστε να γίνουν ένας βασικός εργολάβος του TAP αναφέρει ο κ. Άτριλ, ο οποίος προσθέτει ότι η ενεργή ενασχόληση της εταιρείας ώστε να έρθουν σε επαφή εν δυνάμει υπεργολάβοι με διεθνείς εργολάβους εκτιμάται ότι “θα προωθήσει τη συμμετοχή ελληνικών εταιριών ως παρόχους υπεργολαβικών υπηρεσιών και/ή προϊόντων”.

Για το θέμα που ήγειρε ο κ. Λαφαζάνης στην επιστολή του για το ΦΠΑ, στην ίδια επιστολή ο κ Άτριλ αναφέρει ότι δεν προβλέπεται να έχει αξιοσημείωτη επίπτωση στην ανταγωνιστικότητα των ελληνικών εταιρειών.

Στην ίδια επιστολή που δημοσιοποιήθηκε από το ΥΠΑΠΕΝ αναφέρεται ότι η πλευρά του TAP “εκτιμά την δέσμευσή σας να συνεχίσετε να παρακολουθείτε το θέμα αυτό από την πλευρά της Ελληνικής Δημοκρατίας και φυσικά θα ανταποκριθούμε με ίση δέσμευση να συνεχίσουμε να διατηρούμε τις προσπάθειές μας να εξερευνούμε τρόπους να στηρίζουμε την Ελληνική ανταγωνιστικότητα, σύμφωνα με την άριστη συνεργασία που έχουμε έως σήμερα”.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.