Quantcast
Taxisnet: Εκτός λειτουργίας για λίγες ώρες σήμερα - Ποιες άλλες υπηρεσίες θα βγουν... off - enikonomia.gr
share

Taxisnet: Εκτός λειτουργίας για λίγες ώρες σήμερα – Ποιες άλλες υπηρεσίες θα βγουν… off

δημοσιεύτηκε:

Εκτός λειτουργίας θα τεθούν σήμερα, Πέμπτη, 30 Μαρτίου για λίγες ώρες μεταξύ άλλων το Taxisnet, οι υπηρεσίες ΑΑΔΕ και ΓΓΠΣΔΔ επειδή η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, προχωρά σε μετάπτωση και περαιτέρω αναβάθμιση δικτυακής υποδομής ασφαλείας.

Όπως επισημαίνεται η αναβάθμιση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023 από τις 6μμ έως τις 11μμ. Κατά το αναφερόμενο χρονικό διάστημα δεν θα είναι διαθέσιμες όλες οι υπηρεσίες του Gov.gr που σχετίζονται με:

  • Υπηρεσίες αυθεντικοποίησης χρηστών μέσω κωδικών TAXISnet (όπως ΗΔΙΚΑ, e-ΕΦΚΑ κ.α.),
  • Υπηρεσίες όπως Πόθεν Έσχες, Ενιαία Αρχή Πληρωμής, e-Παράβολο, και web services από το Κέντρο Διαλειτουργικότητας της ΓΓΠΣΔΔ σε φορείς της Δημόσιας Διοίκησης,
  • Υπηρεσίες φορολογικής διοίκησης ΑΑΔΕ και Υπ. Οικονομικών, όπως TAXISnet, ICISnet, TAXIS, Elenxis, MIS, ΨΥΔΗΠΕΕΚ κ.α..
  • Υπηρεσίες σχετικές με COVID-19.

Όπως και σε προηγούμενες εργασίες αναβάθμισης υποδομών, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι εν λόγω εργασίες να ολοκληρωθούν νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα, στο πλαίσιο ελαχιστοποίησης της επίπτωσης από τη μη διαθεσιμότητα των ανωτέρω υπηρεσιών.

Ακολουθούν οι σχετικές ανακοινώσεις

Ανακοίνωση της 27ης Μαρτίου 2023 της ΑΑΔΕ:

Ψηφιακές υπηρεσίες: Εκτός λειτουργίας την Πέμπτη 30/3, από 18:00 έως 23:00, λόγω εργασιών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης

Ανακοίνωση της 27ης Μαρτίου 2023 του e-ΕΦΚΑ:

Την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023, κατά το χρονικό διάστημα από τις 18:00 έως και τις 23:00, όλες οι Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ, για τις οποίες απαιτείται αυθεντικοποίηση χρηστών μέσω κωδικών TAXISnet, δεν θα είναι προσωρινά διαθέσιμες, λόγω της προγραμματισμένης αναβάθμισης υποδομών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Νέα ανακοίνωση της 27ης Μαρτίου 2023 της ΑΑΔΕ:Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι:

  • Η Πλατφόρμα υποβολής δηλώσεων για τα συστήματα εισροών-εκροών υγρών καυσίμων (ΠΥΔΣΕΕΚ)
  • το Μητρώo Φορολογικών Αποθηκών και Αποθηκών Τελωνειακής Αποταμίευσης (ΦΑ/ΑΤΑ)
  • το Μητρώο Πρατηρίων Υγρών Καυσίμων (ΠΥΚ)
  • ο Υποδοχέας Σημάτων του Συστήματος Εισροών-Εκροών των ΠΥΚ προς την ΑΑΔΕ θα είναι εκτός λειτουργίας την Πέμπτη 30/03/2023 από τις 06:00 μ.μ. μέχρι και τις 11:00 μ.μ., εξαιτίας αναβάθμισης των υπολογιστικών υποδομών.

Παρακαλούμε τους υπόχρεους διαχείρισης των ΠΥΚ και των ΦΑ/ΑΤΑ καθώς και τους Εγκαταστάτες των συστημάτων Εισροών-Εκροών να φροντίσουν μετά το ανωτέρω χρονικό διάστημα για:

  • την ομαλή αποστολή των δεδομένων (δελτία εσόδων, ισοζύγια κ.λπ.) από τα ΠΥΚ στο Κέντρο Λήψης Σημάτων της ΑΑΔΕ
  • την υποβολή δηλώσεων στο ΠΥΔΣΕΕΚ
  • την υποβολή μεταβολών στα μητρώα των ΠΥΚ και ΦΑ/ΑΤΑ

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.