Quantcast
Taxisnet: Ποιες ώρες δεν θα λειτουργεί - Οι άλλες υπηρεσίες που θα είναι "off" - enikonomia.gr
share

Taxisnet: Ποιες ώρες δεν θα λειτουργεί – Οι άλλες υπηρεσίες που θα είναι “off”

δημοσιεύτηκε:

Δεν θα λειτουργήσουν από σήμερα το Taxisnet αλλά και ορισμένες υπηρεσίες της ΑΑΔΕ και του e-ΕΦΚΑ.

Αναλυτικά:

Η  Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ) του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, προχωρά σε συντήρηση και περαιτέρω αναβάθμιση των υποδομών Ιδιωτικού Υπολογιστικού Νέφους Βάσεων Δεδομένων στην κατεύθυνση συνεχούς βελτίωσης της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Η συντήρηση και αναβάθμιση θα πραγματοποιηθεί κατά το χρονικό διάστημα από σήμερα Παρασκευή 26 Μαΐου 2023 στις 10 μ.μ. έως και το Σάββατο 27 Μαΐου 2023  στις 9 π.μ. Κατά το αναφερόμενο χρονικό διάστημα δεν θα είναι διαθέσιμες όλες οι υπηρεσίες του Gov.gr που σχετίζονται με:

  • Υπηρεσίες αυθεντικοποίησης χρηστών μέσω κωδικών TAXISnet (όπως ΗΔΙΚΑ, e-ΕΦΚΑ κ.α.),
  • Υπηρεσίες όπως Πόθεν Έσχες, Ενιαία Αρχή Πληρωμής, e-Παράβολο, και web services από το Κέντρο Διαλειτουργικότητας της ΓΓΠΣΔΔ σε φορείς της Δημόσιας Διοίκησης,
  • Υπηρεσίες φορολογικής διοίκησης ΑΑΔΕ και Υπ. Οικονομικών, όπως TAXISnet, ICISnet, TAXIS, Elenxis, MIS, ΨΥΔΗΠΕΕΚ κ.α..

Όπως και σε προηγούμενες εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης υποδομών, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι εν λόγω εργασίες να ολοκληρωθούν νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα, στο πλαίσιο ελαχιστοποίησης της επίπτωσης από τη μη διαθεσιμότητα των υπηρεσιών.

Oι ψηφιακές υπηρεσίες

Εκτός λειτουργίας τίθενται από Παρασκευή 26/05, 22:00, έως και το  Σάββατο 27/05, 09:00 οι ψηφιακές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ  λόγω εργασιών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας, ανέφερε σε άλλη ανακοίνωση της η Αρχή.

Οι υπηρεσίες του e- ΕΦΚΑ και ΗΔΙΚΑ

Δεν θα είναι διαθέσιμες από σήμερα  Παρασκευή 26 Μαΐου 2023  στις 10 μ.μ. έως και το Σάββατο 27 Μαΐου 2023 στις 9:00 π.μ. οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ  λόγω προγραμματισμένης αναβάθμισης υποδομών της ΓΓΠΣΔΔ που επηρεάζουν την λειτουργία τους, σύμφωνα με ενημέρωση του Φορέα.

«Σας ενημερώνουμε ότι κατά το χρονικό διάστημα από Παρασκευή 26 Μαΐου 2023 και ώρα 22:00 έως και Σάββατο 27 Μαΐου και ώρα 09:00, δεν θα είναι δυνατή η πρόσβαση των πολιτών στις εφαρμογές της ΗΔΙΚΑ ΑΕ που χρησιμοποιούν το σύστημα αυθεντικοποίησης χρηστών μέσω διαπιστευτηρίων Taxisnet της ΓΓΠΣΔΔ, λόγω των εργασιών αναβάθμισης που θα πραγματοποιήσει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ.) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στις πληροφοριακές υποδομές της »  επεσήμανε από την πλευρά της και η  ΗΔΙΚΑ.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.