Quantcast
Telegraph: «Οι ψηφοφόροι ετοιμάζονται να τιμωρήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ» - enikonomia.gr
share

Telegraph: «Οι ψηφοφόροι ετοιμάζονται να τιμωρήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ»

δημοσιεύτηκε:

Την εκτίμηση, βάσει των τελευταίων δημοσκοπήσεων, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «έτοιμος» να υποστεί μία ήττα-σοκ στις επικείμενες εκλογές, αναφέρει σε άρθρο της η βρετανική Telegraph.

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά «οι Έλληνες ψηφοφόροι προετοιμάζονται να τιμωρήσουν την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ «είδε» τα ποσοστά του να υποχωρούν κατά 15 μονάδες σε διάστημα μόλις έξι εβδομάδων, με την κεντροδεξιά ΝΔ να βρίσκεται σε θέση να ηγηθεί της πέμπτης ελληνικής κυβέρνησης σε διάστημα μόλις τεσσάρων ετών».

Σύμφωνα με την Telegraph οι αναλυτές θεωρούν ότι μία κυβέρνηση της ΝΔ θα σχηματίσει μία σταθερή κυβερνητική συμμαχία και θα μειώσουν δραστικά τον κίνδυνο ενός μελλοντικού Grexit.

Επίσης εκτιμάται ότι τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και το Ποτάμι είναι περισσότερο πρόθυμα να συμμετάσχουν σε μία κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Ευαγ. Μεϊμαράκη παρά σε μία κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλ. Τσίπρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζεται ως «σκιά της ριζοσπαστικής δύναμης που ανήλθε στην εξουσία υποσχόμενη ότι θα σκίσει το Μνημόνιο αλλά θα διατηρήσει τη χώρα στην Ευρωζώνη», με αναφορά στην αποχώρηση των 25 βουλευτών και στη δημιουργία της Λαϊκής Ενότητας, η οποία θεωρείται ως μία δύναμη «που επιθυμεί να διαγράψει το Μνημόνιο και να γυρίσει την Ελλάδα στη δραχμή».

«Οι Έλληνες είναι εν γένει απογοητευμένοι από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και από τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης, καθώς γνωρίζουν πολύ καλά τα μέτρα λιτότητας που περιλαμβάνονται στη συμφωνία», τονίζει ο Christabel Aranda-Hassel, αναλυτής της Credit Suisse.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.