Quantcast
Τέλος στο αφορολόγητο των βουλευτών και μείωση της αποζημίωσης - enikonomia.gr
share

Τέλος στο αφορολόγητο των βουλευτών και μείωση της αποζημίωσης

δημοσιεύτηκε:

Περικοπές 10% στη βουλευτική αποζημίωση και πλήρη φορολογική εξομοίωση με τις υπόλοιπες κατηγορίες φορολογουμένων προβλέπει σχέδιο του νέου Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση για τον εξορθολογισμό των πόρων και την αποκατάσταση του κύρους του Κοινοβουλίου και των μελών του.

Ο στόχος είναι «να αποκατασταθεί η υπόσταση του Κοινοβουλίου, κάτι που θα αντανακλά και θα αντιστοιχίζεται με την κρίση που πέρασε η χώρα, ενώ παράλληλα θα αποτελεί προωθητικό παράγοντα».

Ο νέος Πρόεδρος της Βουλής σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, προσβλέπει σε σειρά αλλαγών όσον αφορά τις λειτουργίες, τους πόρους, τα οργανογράμματα και την αποτελεσματικότητα του Κοινοβουλίου και φιλοδοξεί η παρούσα Βουλή, πριν από τη λήξη της τετραετούς θητείας της, να σηματοδοτήσει το οριστικό κλείσιμο του πολυετούς κύκλου των μνημονιακών δεσμεύσεων και πολιτικών. 

Σημειώνεται ότι η βουλευτική αποζημίωση είναι ίση με τις απολαβές του Προέδρου του Αρείου Πάγου σύμφωνα με το Ζ’ Ψήφισμα του 1975, το οποίο έχει συνταγματική ισχύ, και έτσι παγίως θεωρείτο ότι δεν μπορεί να γίνεται λόγος για μείωση ή αύξησή της.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.