Quantcast
ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Άδεια αιολικού πάρκου στην Fluvanna του Τέξας στις ΗΠΑ - enikonomia.gr
share

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Άδεια αιολικού πάρκου στην Fluvanna του Τέξας στις ΗΠΑ

δημοσιεύτηκε:

Στην απόκτηση άδειας αιολικού πάρκου, συνολικής ισχύος 380 MW, στην Fluvanna του Τέξας στις ΗΠΑ προχώρησε η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.

Η εισηγμένη απέκτησε το υπό κατασκευή αιολικό πάρκο από την Tri Global Energy LLC, η οποία με έδρα το Dallas δραστηριοποιείται στο χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε Τέξας και Νέο Μεξικό.

Το αιολικό πάρκο αναμένεται να λειτουργήσει σταδιακά με το πρώτο στάδιο να προγραμματίζεται για το 2017, ενώ θα αναπτυχθεί σε έκταση 32.000 στρεμμάτων που έχει ενοικιαστεί από ιδιώτες. Η επένδυση προχώρησε μέχρι σήμερα με το μοντέλο που έχει υιοθετήσει η Tri Global Energy το οποίο επιτρέπει σε ιδιοκτήτες γης και τοπικούς φορείς να συμμετέχουν και να κατέχουν «σημαντικό ποσοστό» σε αιολικά πάρκα που αναπτύσσονται εντός των ιδιοκτησιών τους.

Η συμφωνία των δύο πλευρών προβλέπει, όπως έγινε γνωστό, πως η Tri Global Energy θα συνεργαστεί με την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή κατά τη διάρκεια κατασκευής του αιολικού πάρκου και μέχρι να τεθεί σε εμπορική λειτουργία.

Η συνολική εγκατεστημένη ισχύς της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ανέρχεται σε 648 MW. Ο όμιλος έχει εγκαταστήσει 394 MW στην Ελλάδα, 138 MW στις ΗΠΑ, 86 MW στην Πολωνία και 30 MW στην Βουλγαρία. Ταυτόχρονα, με βάση την ανακοίνωση για τα αποτελέσματα εξαμήνου, διαθέτει υπό κατασκευή ή έτοιμες προς κατασκευή εγκαταστάσεις ΑΠΕ ισχύος 237 MW στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Συνολικά, η εταιρεία λειτουργεί, κατασκευάζει ή έχει πλήρως αδειοδοτήσει 885 MW εγκαταστάσεων ΑΠΕ, στην Ευρώπη και την Αμερική.

Στόχος της διοίκησης είναι, μέσα στα επόμενα χρόνια, να προσεγγίσει το μέγεθος των 1.000 MW έργων ΑΠΕσε λειτουργία σε όλες τις χώρες δραστηριότητας της.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.